Tūrisma uzņēmumam "Jēkaba aģentūra" izbeigts maksātnespējas process

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Iryna Kalamurza/Shutterstock

Zemgales rajona tiesa izbeigusi tūrisma uzņēmumam SIA "Jēkaba aģentūra" maksātnespējas procesu, liecina informācija Maksātnespējas reģistrā.

Maksātnespējas process kompānijai izbeigts, jo ir izpildīts kreditoru prasījumu segšanas plāns.

"Jēkaba aģentūrai" maksātnespējas process izbeigts piektdien, 23.decembrī.

Jau vēstīts, ka Zemgales rajona tiesa 2021.gada 16.decembrī pasludināja "Jēkaba aģentūru" par maksātnespējīgu. Par kompānijas maksātnespējas procesa administratoru tika iecelts Jānis Kumsārs.

Tāpat ziņots, ka Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) 2020.gada nogalē apturēja "Jēkaba aģentūrai" tūrisma operatora licences darbību.

Lēmumu par "Jēkaba aģentūras" tūrisma operatora licences darbības apturēšanu PTAC pieņēma, jo kompānija neizpildīja regulējošās prasības, proti, tā nebija noformējusi jaunu apdrošināšanas polisi vai kredītiestādes garantiju nākamajam periodam.

"Jēkaba aģentūra" 2020.gada decembra sākumā bija informējusi PTAC par to, ka kompānijai jaunas apdrošināšanas polises maksa nākamajam darbības periodam veido 2500-3000 eiro, kā arī pārējie apdrošināšanas kompāniju izvirzītie nosacījumi ir neizpildāmi esošajā situācijā, jo uzņēmums saistībā ar Covid-19 pandēmiju un tās mazināšanai noteiktajiem ierobežojumiem nedarbojas.

2019.gadā "Jēkaba aģentūras" apgrozījums pieauga par 19,4%, sasniedzot 5,951 miljonu eiro, savukārt kompānijas peļņa bija 93 415 eiro pretstatā zaudējumiem 2018.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. Tostarp kompānijas ieņēmumi no tūrisma ārpus Latvijas veidoja 5,899 miljonus eiro.

Kompānija "Jēkaba aģentūra" reģistrēta 2003.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Kompānijas īpašnieki ir Ilze Ķelpe (51%) un Uldis Alksnis (49%).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu