Holanns gāzis Anglijas premjerlīgas vārtu gūšanas rekordu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ērlings Holanns
Ērlings Holanns Foto: AFP/SCANPIX

Norvēģu uzbrucējs Ērlings Holanns trešdien Līdsā guva divus vārtus Mančestras "City" uzvarā Anglijas premjerlīgas mačā un ar 20 gūtiem vārtiem 14 spēlēs laboja Kevina Filipsa rekordu, līgas vēsturē visātrāk tiekot pie 20 gūtiem vārtiem.

Jau ziņots, ka čempionvienībai Mančestras "City" viesos ar 3:1 (1:0) pārspēt Līdsas "United" komandu.

Hollans ar precīziem sitieniem izcēlās mača 51.un 64.minūtē, tobrīd panākot 3:0.

Holanns ar 20 gūtiem vārtiem šosezon ir premjerlīgas labākais snaiperis, tuvāko sekotāju Hariju Keinu no Totenhemas "Hotspur" apsteidzot par septiņiem precīziem sitieniem.

Iepriekšējais rekordists "Sunderland" futbolists Filipss 1999./2000.gada sezonā 20 vārtus guva 21 spēlē.

Holanna kontā ir trīs spēles "hat-trick", kā arī trīs mači ar diviem gūtiem vārtiem, kas nozīmē, ka viņš vairāk par vieniem vārtiem guvis gandrīz pusē savu premjerlīgas spēļu.

Augusta beigās cīņās pret Londonas "Crystal Palace" un "Nottingham Forest" norvēģis kļuva par tikai sesto spēlētāju līgā, kurš iesitis "hat-trick" divās līgas spēlēs pēc kārtas, bet pret pret Mančestras "United" trīs spēles vēlāk izcēlās vēlreiz.

"Bournemouth", "Liverpool" un "Brentford" ir vienīgās premjerlīgas komandas, kas pratušas izvairīties no norvēģa iesistajiem vārtiem.

Holanns ar diviem gūtajiem vārtiem trešdien jau ir pārniedzis līgas labākā vārtu guvēja iespēto 1997./1998.gada un 1998./1999. gada sezonās (abās - 18 gūti vārti), 2008./2009.gada sezonā (19), kā arī sasniedzis 2006./2007.gada un 2010./2011.gada sezonu labāko rādītāju (abās - 20 vārti).

Holanns jau ir pārspējis sava tēva Alfa Inges Holanna premjerlīgā sakrāto vārtu rādītāju, Holannam senioram deviņās sezonās un 181 spēlē "Nottingham Forest", Līdsas "United" un Mančestras "City" rindās iekarojot vārtus 18 reizes.

Kopumā šosezon norvēģu uzbrucējs 20 mačos "City" rindās guvis 26 vārtus.

Pēc 15 nospēlētiem mačiem "City" ar 35 punktiem turnīra tabulā ieņem otro vietu, par pieciem punktiem atpaliekot no līderes Londonas "Arsenal".

"City" nākamo maču aizvadīs 31.decembrī, kad savā laukumā uzņems Liverpūles "Everton", bet "United" gada pēdējā dienā viesosies pie trešajā vietā esošās Ņūkāslas "United". Līdervienība "Arsenal" izbraukumā tiksies ar Braitonas un Havas "Albion" komandu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu