Reperis Kanje Vests iecelts antisemītu saraksta augšgalā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Liam Goodner/Shutterstock

Reperis Kanje Vests ierindojies Simona Vīzentāla centra ikgadējā antisemītu un antisemītisku incidentu saraksta augšgalā.

Vests ierindojies pirmajā vietā gan ar antisemītisku izteikumu un sazvērestības teoriju izplatīšanu, gan ar savas milzīgās sociālo mediju platformas izmantošanu naida, fanātisma un vienaldzības veicināšanai,

ceturtdien, 29. decembrī, paziņojis Losandželosā bāzētais Simona Vīzentāla centrs.

Centrs norādījis, ka, pateicoties Vestam, naids pret ebrejiem kļuvis par daļu no galvenā diskursa sociālajos medijos.

2022. gada desmit lielāko antisemītisku incidentu sarakstā iekļauta arī ANO Cilvēktiesību padome, kuru Izraēla apsūdz neobjektivitātē, palestīniešu pašpārvalde un tās prezidents Mahmuds Abass, uzbrukumi ebrejiem ASV, Lielbritānijā, Vācijā un citur un ziņojumapmaiņas platforma "Telegram".

Astotajā vietā Simona Vīzentāla centra sarakstā ierindojas Vācijas modernās mākslas izstāde "documenta", kas tika daudz kritizēta par antisemītisku darbu iekļaušanu.

1977. gadā dibinātais Simona Vīzentāla centrs ir starptautiska ebreju cilvēktiesību organizācija, kas savu darbību veltījusi holokausta piemiņas saglabāšanai, veicinot sabiedrības iecietību un sapratni.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka  Vests zaudēja arī miljardiera statusu, jo Vācijas sporta preču ražotājs "Adidas" ir pārtraucis sadarbību ar viņu repera antisemītisko izteikumu dēļ.

Oktobra sākumā "Adidas" sāka pārskatīt "partnerattiecības" pēc tam, kad viņš publiski nēsāja T kreklu ar uzrakstu "White Lives Matter" ("Balto dzīvībām ir nozīme"). Antidefamācijas līga ("The Anti-Defamation League") ir starptautiska ebreju nevalstiska organizācija, kas atrodas ASV un specializējas civiltiesību jomā. Šo frāzi organizācija klasificējusi kā "naida lozungu", kuru izmanto baltās rases supremātiskās grupas, tostarp "Ku Klux Klan".

Reaģējot uz Vesta izteikumiem, sporta preču ražotājs paziņoja: ""Adidas" necieš antisemītismu un jebkādu citu naida runas veidu. Ye nesenie izteikumi un darbības ir bijuši nepieņemami, naidpilni un bīstami, un tie pārkāpj kompānijas vērtības - dažādību un iekļaušanu, abpusēju cieņu un godīgumu."

"Es varu teikt antisemītisku s***, un "Adidas" nevar izbeigt sadarbību ar mani," nesen raidījumā "Drink Champs Podcast" sacīja mākslinieks Ye, atbildot uz paziņojumu par sadarbības pārtraukšanu.

Neilgi pirms tam talantu aģentūra CAA atteicās no Vesta kā klienta, savukārt kinostudija MRC nolēma neizlaist pabeigtu dokumentālo filmu par viņu.

Šomēnes Vesta "Instagram" kontam tika noteikti ierobežojumi un viņa "Twitter" konts tika bloķēts tajos publicētu antisemītisku paziņojumu dēļ.

Vests izraisīja sašutumu arī ar citiem skandaloziem izteikumiem, tostarp telekanālā "Revolt TV" apgalvojot, ka Džordžs Floids nomiris no fentanila (opioīds, izmantots kā pretsāpju zāles).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu