VIDEO Latvijas aptiekās trūkst pretdrudža medikamentu un antibiotiku. Iedzīvotāji norāda uz cenu kāpumu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lunatta/Shutterstock

Raidījuma "Bez Tabu" skatītāji pauž satraukumu par atsevišķu medikamentu trūkumu Latvijas aptiekās. Uzrunātie farmaceiti atzīst, ka šobrīd pieprasījums pēc pretrudža medikamntiem ir krietni lielāks. 

Aptiekās trūkst gan bērniem paredzētie pretrudža medikamenti, gan bērniem paredzētās antibiotikas.

"Jā, šobrīd noliktavās nav pieejami pretdrudža medikamenti bērniem. Dažreiz parādās, tos atved, tad atkal pazūd. Šobrīd aptiekā nav vispār neviens no bērniem paredzētiem pretdrudža medikamentiem.

Trūkst arī pieaugušajiem atsevišķas antiobiotikas. Ne visas, kaut kādas jau ir pieejamas. Bet nav tā, ka ir pieejamas visas pilnībā," stāsta farmaceite.

Arī internetaptiekās atsevišķi medikamenti vairs nav nopērkami, tie esot izpirkti. Atsevišķi iedzīvotāji norāda uz cenu kāpumu medikamentiem.

Zāļu valsts aģentūras direktora vietnieks Sergejs Akuličs skaidro: "Šobrīd ir paaugstināts medikamentu pieprasījums. Kāds dabū ātrāk, vairāk, citam konkrētā brīdī nepietiek. Nākas gaidīt nākamo piegādi, saprotams, ka tas rada neapmierinātību.

Cerams, ka arī piegādātāji atradīs papildu iespējas ātrāk un vairāk atvest zāles. Arī šīm zālēm piegādes notiek nepārtraukti. Katrā gadījumā, aptiekās, kur pagatavo zāles, var atšķaidīt pieaugušajiem paredzētās zāles un izgatavot medikamentus bērniem."


Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu