VIDEO Putins netipiskā Jaungada uzrunā izspēlē kārtējo "teātri" (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins Jaunajā gadā Krievijas iedzīvotājus uzrunājis ar militāros mundieros tērptu cilvēku fonu. Video tika ievietots internetā neilgi pēc 2023. gada Jaunā gada sagaidīšanas Krievijas austrumos, kur prezidenta uzrunu jau demonstrēja televīzijā, ziņo "Radio Svoboda".

Pēc Putina teiktā, 2022. gads bija "sarežģītu un nepieciešamu lēmumu gads", kas "skaidri nošķīra drosmi un varonību no nodevības un gļēvulības". 2022. gada notikumus, kad Krievijas okupantu karaspēks pēc Putina pavēles uzsāka vērienīgu militāru iebrukumu Ukrainā, Kremļa saimnieks vairākkārt raksturoja kā liktenīgus un izšķirošus. Putins atgādināja par četru Ukrainas reģionu aneksiju, nosaucot tos par vēsturiskajām Krievijas zemēm, un sacīja, ka "morālais taisnīgums" konfliktā ir Maskavas pusē.

Putins atsevišķi novēlēja laimīgu Jauno gadu " militārās specoperācijas" dalībniekiem, sakot, ka cilvēki, kuru priekšā viņš ierakstīja uzrunu, arī bija tās dalībnieki. Savukārt "Sibir.Realii" redakcija apgalvo, ka 2017. gada janvārī, Ziemassvētkos, aiz Putina muguras Jaungada uzrunā stāv tā pati sieviete, kas iepriekš bija nofotografēta kopā ar viņu kā "Novgorodas zvejniece".

VIDEO: Putins apbalvo ilggadējo "aktrisi"

Putins savu uzrunu noslēdza, sakot, ka ir nepieciešams iet "tikai uz priekšu" un "uzvarēt". Video vēstījumā nebija nekādu Jaungada dekorāciju. Visi iepriekšējie Putina Jaungada apsveikumi (izņemot pašu pirmo) tika ierakstīti uz Kremļa fona. Kā informēja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs, uzruna tika ierakstīta Dienvidu militārā apgabala štābā Rostovā pie Donas. Tiek apgalvots, ka Putins to apmeklējis sestdienas rītā.

Televīzijā arī parādīja kadrus, kuros Putins un aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu sarunājās ar militāristiem. Putins īpaši uzsvēra, ka Krievijai "vai nu ir jāatsakās no visa, vai jācīnās", bet "atteikšanās nav risinājums, mums ir jāvirzās uz priekšu". 

Atsevišķu videoziņojumu ierakstīja Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs, kurš visa gada laikā ir sniedzis ārkārtīgi asus paziņojumus par Ukrainu. Par kara mērķi viņš nosauca "izbeigt nacistisko režīmu Kijivā".

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu