Pasaules junioru hokeja čempionāts: zināmi ceturtdaļfināla pāri (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Kanādā notiekošajā pasaules junioru hokeja čempionātā sestdien noslēdzās apakšgrupu turnīrs un kļuva zināmi visi četri ceturtdaļfināla pāri.

Pirmdien ceļazīmes uz pusfināliem tiks dalītas Somijas un Zviedrijas, Čehijas un Šveices, ASV un Vācijas, kā arī Kanādas un Slovākijas dueļos. Pusfinālā pāri tiks sadalīti pēc tā, kā komandas bija izsētas, noslēdzoties apakšgrupu turnīram.

Jau pirms sestdienas mačiem bija zināms, ka par vietas saglabāšanu elitē sēriju līdz divām uzvarām aizvadīs Latvijas un Austrijas U-20 hokejisti.

Rezultatīvu spēli sestdien turpināja demonstrēt kanādiešu talants Konors Bedārds, kurš mača pirmajās 12 minūtēs atzīmējās ar trīs rezultatīvām piespēlēm un asistēja arī komandas piektajos vārtos. Kanādieši A apakšgrupas duelī ar rezultātu 5:1 (3:1, 0:0, 2:0) uzvarēja vienaudžus no Zviedrijas.

Bedārds šajās meistarsacīkstēs izcēlies ar sešiem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm, bet kopumā junioru čempionātos viņam ir 31 punkts, tikpat, cik otram rekordistam, viņa slavenajam tautietim Ērikam Lindrosam.

Otrā A apakšgrupas spēlē Čehija ar rezultātu 8:1 (2:0, 3:1, 3:0) sagrāva Vāciju. Ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli uzvarētāju rindās atzīmējās Jaroslavs Hmelāržs.

B apakšgrupā ASV ar rezultātu 6:2 (1:1, 3:1, 2:0) guva virsroku pār Somiju un nodrošināja pirmo vietu grupā. Četros no sešiem uzvarētāju vārtiem piedalījās Džimijs Snagerads, kurš iekrāja 1+3.

Vēl šajā apakšgrupā šveicieši ar rezultātu 4:3 (0:1, 1:2, 2:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja slovākus. Pēc Servāca Petrovska diviem gūtajiem vārtiem slovāki bija ieguvuši vadību ar 3:1, bet izlaida to no rokām. Pēcspēles metienos šveiciešiem uzvaru nodrošināja Rodvins Doničo.

A apakšgrupā pēc četrām spēlēm desmit punkti bija Čehijai, deviņi Kanādai, astoņi Zviedrijai, trīs Vācijai, bet neviens - Austrijai. B apakšgrupā ar deviņiem punktiem uzvarēja ASV, pa septiņiem nopelnīja Somija un Slovākija, sešus guva Šveice, bet pie viena tika Latvija.

Četras labākās no piecām grupas komandām iekļuva ceturtdaļfinālā, bet piektās vietas ieņēmušās vienības cīnīsies par palikšanu spēcīgāko divīzijā, no kuras izkritīs vājākā komanda.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu