FOTO ⟩ Noskaidrots, iespējams, pasaulē garākais vīrietis. Tomēr ir kāds āķis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
2,23 metrus garais Sulemans Abduls Sameds no Ganas.
2,23 metrus garais Sulemans Abduls Sameds no Ganas. Foto: @CoimbatoreTnadu/Twitter.com

Kādā slimnīcā Ganas ziemeļos tika izmērīts 29 gadus vecais Sulemans Abduls Sameds. Tiek pieļauts, ka viņš ir pasaulē garākais vīrietis. Tomēr ir kāds āķis, vēsta raidsabiedrība BBC.

Mērīšanā atklāts, ka vīrieša augums ir 2,89 metri. Tomēr slimnīca atrodas laukos un tai nav piemērotu mērinstrumentu. 

Sulemanam pirms dažiem gadiem tika diagnosticēts gigantiskums. Katru mēnesi viņš devās pie ārstiem, lai tiktu galā ar dažādiem dzīves sarežģījumiem garā auguma dēļ.

Kādā no vizītēm medmāsa viņu nomērīja un konstatēja, ka vīrietis ir garāks par mērīšanas skalu. 

Sulemans par to nebija pārsteigts, jo nekad nav pārstājis augt. Kāds ārsts ieteica atrast nūju un izmantot to kā pagarinājumu virs skalas, lai aplēstu vīrieša augumu. 

Foto: @CoimbatoreTnadu/Twitter.com

Žurnālists Favours Nunoo ieradās Gambagas ciemā ar gandrīz piecus metrus garu mērlenti, lai precīzi noteiktu Sulemana garumu. 

Plāns bija Sulemanam nostāties pie sienas, atzīmēt vietu virs viņa galvas, un tad izmērīt garumu no zemes līdz atzīmei. 

Sulemans izrādījās garāks par gandrīz visām mājām apkaimē, taču pēc kārtīgas meklēšanas izdevās atrast piemērotu ēku ar pietiekami augstu sienu.

Sulemana apavi ir pludmales čības, kas veidotas no automašīnu riepām. Tās izgatavoja vietējais meistars, jo vīrietis nevarēja atrast piemērotus apavus. 

Šajā mērījumā vīrietis bija 223 centimetrus garš. "Pasaulē garākais vīrietis ir 246 centimetrus garš, gandrīz vienu pēdu garāks par tevi," sacīja žurnālists.

Šis vīrietis ir 40 gadus vecais Sultans Kosens, kas dzīvo Turcijā un ieguva Ginesa rekordu. 

"Es joprojām augu garumā. Kas zina, varbūt kādu dienu es izaugšu arī tik garš. Es augu katrus trīs četrus mēnešus. Ja neesat mani redzējis trīs mēnešus un pēkšņi satiekat, jūs redzētu, ka esmu kļuvis garāks," sacīja Sulemans. 

Foto: @CoimbatoreTnadu/Twitter.com

Stiepšanās augumā tika pamanīta, kad Sulemanam bija 22 gadi. Viņš pārvācās uz galvaspilsētu Akru un strādāja par miesnieku veikalā, krāja naudu, lai mācītos autoskolā. 

Kādu rītu viņš pamodās neizpratnē: "Es sapratu, ka mana mēle ir izaugusi tik gara, ka es nevarēju normāli paelpot."

Sulemans apmeklēja aptieku, lai nopirktu zāles, taču dažas dienas vēlāk saprata, ka arī citas ķermeņa daļas ir izaugušas garākas un lielākas. Viņam ir neparasti izliekts mugurkauls, Marfāna sindroms, kas ietekmē ķermeņa saistaudus. 

Tā rezultātā rodas neparasti garas ekstremitātes. Nopietnākas komplikācijas ir sirds defekti. 

Ārsti norāda, ka vīrietim nepieciešama ķirurģiska procedūra smadzenēs, lai apturētu augšanu. 

Taču Ganas valsts veselības aprūpes apdrošināšana to neapmaksā, sniedzot tikai pamata ārstēšanu. Par katru slimnīcas apmeklējumu Sulemans maksā aptuveni 50 dolārus.

Veselības problēmu dēļ Sulemans pirms sešiem gadiem bija spiests atgriezties dzimtajā ciemā un atmest sapni kļūt par šoferi.

"Es plānoju apmeklēt autoskolu, taču pat tad, kad atbīdu sēdekli, nevaru noturēt stūri. Nevaru izstiept kājas, jo tad celis aizskars stūri.

Agrāk es spēlēju futbolu kā citi puiši, biju atlētisks, bet tagad nevaru noiet pat īsas distances," stāsta Sulemans.

Viņš dzīvo kopā ar brāli un pelna iztiku ar savu uzņēmumu, kas izsniedz mobilo tālruņu kredītus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu