VIDEO "Esmu krievs." Vecgada vakarā pie Brīvības pieminekļa policijas klātbūtnē šauts salūts. RPP skaidro notikušo (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Sociālajos tīklos parādījies video, kurā redzams, kā vairāki cilvēki vecgada vakarā šauj salūtu pie Brīvības pieminekļa. Kāds iedzīvotājs gan norāda, ka Rīgas pašvaldības policisti (RPP) bijuši pārāk pieklājīgi. "Apollo.lv" sazinājās ar RPP, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

Sociālajos tīklos ievietotajā video redzams, ka 31. decembrī ap plkst. 23 kādas personas nolēmušas šaut salūtu pie Brīvības pieminekļa.

Šajā stundā jaungads tika sagaidīts Maskavā.Kāds lietotājs sociālajos tīklos raksta: "Krievi plkst. 23. šauj raķetes pie Brīvības pieminekļa un ir skaidri redzama pašvaldības policijas pieklājīgā attieksme. Nešaubos, ka body cameras fiksejušas arī sarunu krievu valodā."

Turpat citas personas nofilmējušas un ievietojušas internetā video, kurā redzama minētā uguņošana un jauniešu sarunāšanās ar policistiem. Video fonā skan Krievijas dziedātāja "Shaman", kurš aktīvi iesaistās Krievijas režīma politikas slavināšanā, dziesma "Я русский" ("Esmu krievs"). Tajā dziesma autors klāsta, ka esot krievs "visai pasaulei par spīti". 

Atbildot uz šo ierakstu, RPP norāda, ka ir uzsākti trīs pārkāpuma procesi. Pirmkārt, par Brīvības pieminekļa likuma pārkāpumu, otrkārt, par militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu izmantošanu publiskā vietā. Treškārt, par alkohola lietošanu notikuma vietā.

Vaicājot RPP pārstāvjiem, kāpēc policisti jau laikus nenovērsa salūta šaušanu pie Brīvības pieminekļa, RPP galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis "Apollo.lv" stāsta, ka policisti jau sāka strādāt notikuma vietā pirms salūta tika šauts.

Sadovskis norāda – tas, ka salūts tika šauts policistu klātbūtnē, tiks ņemts vērā izmeklēšanas gaitā.

Vaicājot par to, cik daudz personas ir iesaistītas un kādu sodu tās saņēmušas, pārstāvis uzsver, ka izmeklēšana turpinās, tāpēc nav vēl zināms konkrēts soda apmērs iesaistītajām personām.

Tāpat RPP galvenais sabiedrisko attiecību speciālists piebilst, ka šajos pārkāpumos iesaistītas vairākas personas.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu