VIDEO ⟩ "Pietrūka vienas spēcīgas tēzes." Eksperti vērtē Kariņa un Levita Jaunā gada uzrunas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ekspertu ieskatā gan Valsts prezidenta Egila Levita, gan Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) Jaunā gada uzrunas bijušas līdzīgas. Abas veltītas vispārējām vērtībām un sabiedrības aicinājumam uz kopīgu darbību, LTV raidījums "Panorāma". 

Prezidents savā runā uzsvēra, ka aizvadītais gads Latvijā bijis īpaši smags, bet tas licis arī saprast un apzināties patiesās dzīves vērtības. Un tieši tās varētu dot spēku pārvarēt 2023. gada izaicinājumus.

Savukārt Kariņš mēģināja ieskicēt tuvāko nākotni. 

Ja prezidentam tas piedien, tad no premjera gan būtu gribējies saklausīt vairāk konkrētības, spriež Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes profesors, politologs Juris Rozenvalds. 

"Sabiedrību uzrunātu nevis šie vispārēji aicinājumi, bet centieni šīs uzrunas ietvaros pārliecināt sabiedrību, ka tieši viņš, Krišjānis Kariņš, un viņa vadītā komanda zina, ko dara un zina, kā mūs saulītē izvest," saka Rozenvalds.

Līdzīgu viedokli pauda arī politologs Filips Rajevskis. 

"Prezidenta runā man pietrūka kaut kādas vienas spēcīgas tēzes, ko viņš varētu būt pateicis savā runā, kas paliek atmiņā," saka Rajevskis. Savukārt no Kariņa politologs būtu gaidījis konkrētākus vēstījumus par pārmaiņām, ko nākamgad īstenos valdība, nevis tikai jau ierastos vispārīgos aicinājumus sabiedrībai.

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu