Dončičs atzīst, ka reizēm ar viņu nav viegli spēlēt kopā, un velta uzslavas Porziņģa aizstājējam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" zvaigzne Luka Dončičs veltījis uzslavas savam komandas biedram Kristianam Vudam, kurš aizpilda Kristapa Porziņģa lomu Dalasas komandā.

Porziņģis atstāja "Mavericks" pagājušā gada pašā ievadā, dodoties uz Vašingtonas "Wizards" klubu. Dalasas vienība pretī saņēma citu latvieti Dāvi Bertānu un Spenseru Dinvidiju.

Savukārt pagājušajā vasarā "Mavericks" no Hjūstonas "Rockets" ieguva Porziņģa vienaudzi Vudu, kurš arī ķermeņa uzbūves ziņā ir līdzīgs liepājniekam.

Dončiča un Vuda sadarbība šosezon bijusi laba, par to publiski izteicies arī slovēnis. Viņš uzvēra, ka Vuds nedusmojas, ja Dončičam gadās sabļaut.

"Viņš nedusmojas, ja kādreiz sabļauju. To es novērtēju. Es daudz spēlēju, esmu pārņemts ar spēli. Nereti nav viegli būt ar mani kopā laukumā. Es vienkārši ļoti gribu uzvarēt. Viņš to saprot un nekad nedusmojas. Viņš ieklausās manī, es viņā. Mēs lieliski sadarbojamies," amerikāni slavēja Dončičs.

Arī Vuds neskopojās ar komplimentiem Dončiča virzienā. Viņš pauda, ka slovēnis spēlē neticamā līmenī, noteikti pelnījis kļūt par līgas vērtīgāko basketbolistu jeb MVP.

"Es domāju, ka mēs vienkārši papildinām viens otru. Kad Luka iet uz priekšu, es vienkārši ļauju viņam to darīt. Kad viņš sāk piekust, tad man vairāk jāiesaistās. Es domāju, ka mēs paveicam lielisku darbu," izteicās Vuds.

Dončičs pēdējo piecu maču laikā trīs reizes guvis 50 vai vairāk punktus, vienu reizi sasniedzis prātam neaptveramu "triple-double" ar 60 punktiem, 21 atlēkušo bumbu un desmit rezultatīvām piespēlēm.

"Mavericks" ar 21 uzvaru un 16 zaudējumiem Rietumu konferencē ieņem augsto ceturto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu