Globālo seku ziņā karš Ukrainā ir pasaules karš, uzsver Polijas vēstnieks ANO

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Yanosh Nemesh/Shutterstock

Runājot par Krievijas-Ukrainas kara sekām, ietekmi uz ekonomiku un pasaules politiku, šis karš ir pasaules karš, intervijā Polijas ziņu aģentūrai PAP sacīja Polijas vēstnieks ANO Kšištofs Ščerskis.

"Kaut arī Krievijas-Ukrainas karam ir reģionāla, ierobežota militārā dimensija, tas arī ir pasaules karš, raugoties no seku un ietekmes uz ekonomiku un globālo politiku skatu punkta," sacīja diplomāts.

Krievijas izvērstā pilna mēroga kara sekas ir inflācija, parādi, pārtikas un energoresursu cenas, viņš piebilda.

Krievijas līderis Vladimirs Putins ar to rēķinājās, kad nolēma iebrukt Ukrainā, sacīja Ščerskis.

Maskava nekaro ar Ukrainu, bet cīnās par to, lai "izmainītu starptautisko attiecību struktūru un uzspridzinātu Rietumu pasaules dominēšanu, tās principus", skaidroja Polijas diplomāts.

"Šīs plašās kara sekas šajā ziņā, no vienas puses, bija iecerētas, lai pasauli padarītu nespējīgu pretoties Krievijas agresijai un lai tā atteiktos no Ukrainas, vai arī, pakļaujoties sabiedrības spiedienam kara ekonomisko seku dēļ, ātri izbeigtu savu atbalstu," viņš piebilda.

Neraugoties uz pelnīto kritiku, kas ANO pausta saistībā ar tās mazspēju kara kontekstā, pērn sperti vairāki svarīgi soļi, pieņemti vairāki svarīgi lēmumi, norādīja Ščerskis.

"Tieši ANO - nevienai citai organizācijai nav tādas varas - noteica juridisko un politisko raksturu tam, ar ko mums ir darīšana. Tam būs fundamentāla nozīme nākotnē, definējot miera nosacījumus," viņš uzsvēra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu