FOTO ⟩ Ādažos applūdusi privātmāju teritorija. Evakuē iedzīvotājus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Gaujas upē cēlies ūdens līmenis, tādēļ Ādažos applūdusi privātmāju teritorija. Ir sākta iedzīvotāju evakuācija, skaidro Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Otrdien ap plkst. 8 glābēji saņēma izsaukumu uz Nūrnieku ielu, kur, ceļoties ūdens līmenim Gaujas upē, applūdusi privātmāju teritorija.

Ar laivu tika izglābti deviņi cilvēki un divi mājdzīvnieki. 

No applūstošajām teritorijām evakuētas divas automašīnas.

Savukārt astoņi cilvēki no evakuēšanās atteicās. VUGD darbu notikuma vietā ir beidzis, bet dežūru turpina pašvaldības policija.

Foto: Ādažos applūdusi privātmāju teritorija

Notikuma vietā konstatēts, ka applūdusi ceļa braucamā daļa un teritorija pie vairākām dzīvojamām mājām, līdz ar to bija nepieciešams apsekot teritoriju.

Ādažu novada pašvaldība sociālajos tīklos norādījusi, ka arī Strautkalnu ceļš ir daļēji applūdis un pašreiz tiek atbrīvots no ledus sanesuma. Pašvaldība lūdz iedzīvotājus izmantot citu ceļu.

Par 35 centimetriem Gaujā cēlies ūdens līmenis Carnikavā, sasniedzot 1,25 metrus. Pašvaldības policija turpina uzraudzīt situācijas attīstību.

VSIA "Latvijas valsts ceļi" mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta, ka plūdu dēļ ir slēgta satiksme pa autoceļu Baltezers-Āņi-Lapmeži. Apbraukšana iespējama caur Garkalni pa autoceļiem Garkalne-Ošlauki (V49) un Ādaži-Garkalne (V46).

Jēkabpils teritorijā Daugavas ūdens līmenis ir cēlies par aptuveni metru

Jēkabpils teritorijā Daugavas ūdens līmenis ir cēlies par aptuveni metru, vēsta pilsētas pašvaldības vadītājs Raivis Ragainis.

Ledus jau ir izgājis, pašreizējais siltais laiks un lietus ļoti strauji kausē. Ledus aizgājis līdz Pļaviņām, ja tagad viss atkal strauji sasals, tad pavasarī "var būt visādi", prognozē Ragainis. Tomēr pašreiz bažu par plūdiem neesot.

Kā ziņots, pēc pusnakts augstākā gaisa temperatūra bija +9,9 grādi Daugavpils un Jelgavas novērojumu stacijā, kā arī +10,0 grādi Bauskā. Tikpat augsta gaisa temperatūra 3. janvārī tika reģistrēta 1992. gadā Kolkā. Vietējais 3. janvāra siltuma rekords pārspēts vismaz 12 novērojumu stacijās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu