Eidukai augstvērtīgs rezultāts "Tour de Ski" desmit kilometros klasiskajā stilā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas slēpotāja Patrīcija Eiduka
Latvijas slēpotāja Patrīcija Eiduka Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka otrdien Vācijā "Tour de Ski" seriālu turpināja ar 14.vietu desmit kilometru distancē klasiskajā stilā ar atsevišķu startu, uzvaru svinot zviedrietei Frīdai Kārlsonei.

Eiduka finišēja 26 minūtēs un 8,7 sekundēs, no Kārlsones atpaliekot minūti un 15,4 sekundes.

Sasniegtā vieta Pasaules kausa posmos ir latvietes līdz šim labākā slēpojumos klasiskajā stilā. Iepriekš labākais sasniegums bija šā gada martā Oslo 30 kilometru distancē ar kopēju startu nopelnītā 21.vieta.

Eidukas sniegums tika novērtēts ar 40,39 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktiem.

Kārlsone cīņā par uzvaru par 16,6 sekundēm apsteidza somieti Kristu Permekoski un par 18,1 sekundi - norvēģieti Anni Hjersti Kalvo.

Eiduka ar 332 punktiem joprojām ir Pasaules kausa vērtējuma U-23 vecuma grupas kopvērtējuma līdere, tuvāko sekotāju norvēģieti Helēni Mariji Fossesholmu apsteidzot par 102 punktiem. Fossesholma "Tour de Ski" nepiedalās, bet nākamajai konkurentei Jasmīnai Keherei no Somijas ir 169 punkti.

Kopējā ieskaitē Eiduka ar 214 punktiem ir 23.pozīcijā. Līdere ar 581 punktu ir norvēģiete Tīrila Udnesa Venga. Kalvo ir 577 punkti, bet Kārlsonei - vēl par trim punktiem mazāk.

Sestdien sprinta brīvajā stilā kvalifikācijā Eiduka ierindojās 32.vietā, finālposmam nekvalificējoties un netiekot arī pie bonusa sekundēm. Svētdien viņa ierindojās 35.vietā desmit kilometru iedzīšanā klasiskajā stilā.

Eiduka ir vienīgā Latvijas pārstāve šīs sezonas "Tour de Ski" sacensībās. Pagaidām nav zināms, vai latviete veiks pilnu tūri.

Jau ziņots, ka vīriešu sacensībās otrdien šajā distancē uzvarēja Norvēģijas slēpotājs Juhanness Klēbo, kļūstot par rekordistu uzvarēto posmu skaitā vīriešu konkurencē.

Klēbo "Tour de Ski" seriāla posmos ir izcīnījis 14 uzvaras, kas ir par vienu vairāk nekā tautietim Peteram Nurtugam. Visu laiku titulētāko šo sacensību dalībnieku vidū viņš ir panācis rekordistes - citu Norvēģijas slēpotāju Terēzi Juheugu un Latvijas slēpotājas Patrīcijas Eidukas kādreizējo treneri polieti Justinu Kovaļčiku.

Pirmie divi sacensību posmi, kuros slēpotāji sacentās sprintā brīvajā stilā un iedzīšanā klasiskajā distancē desmit kilometru slēpojumā ar kopēju startu, notika Valmistairā, Šveicē. Pēc vienas dienas pauzes trešais un ceturtais posms notiek Vācijas trasē Oberstdorfā, slēpotājiem aizvadot desmit kilometru klasiskā stila sacensības ar atsevišķu startu un 20 kilometru iedzīšanu brīvajā stilā.

Trīs noslēdzošie posmi paredzēti Itālijas trasē Valdifjemmē. 6.janvārī notiks sprinta sacensības klasikā, tad notiks 15 kilometru sacīkstes klasiskajā stilā ar kopējo startu, bet septītajā posmā slēpotājus sagaida deviņu kilometru distance brīvajā stilā ar kāpumu Čermisa kalnā.

Pagājušajā gadā šajā seriālā sacentās gan Raimo Vīgants, gan Eiduka, kura četros posmos vienreiz iekļuva labāko 30 skaitā, bet vēl gadu iepriekš Eiduka kļuva par pirmo Baltijas valstu slēpotāju, kura piedalījusies visos tūres posmos.

Iepriekšējā sezonā par "Tour de Ski" čempioniem kļuva norvēģis Juhanness Klēbo un krieviete Natālija Ņeprjajeva.

Eiduka šajā sezonā startējusi Pasaules kausa posmos Rukā, Lillehammerē un Davosā. Visaugstāko pozīciju - 11. - viņa izcīnīja desmit kilometru brīvā stila sacensībās Lillehammerē, sasniedzot arī karjeras augstvērtīgāko rezultātu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktu vērtē.

Pasaules čempionāts šosezon paredzēts februāra un marta mijā Slovēnijas pilsētā Planīcā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu