VIDEO "Netiekam nekur!" Plūdi sadalījuši Grenctāles ciematu divās daļās (1)

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Siltā laika ietekmē pārplūdusi arī Ceraukstes upe Bauskas novadā, no ārpasaules izslēdzot vairāku desmitu māju iedzīvotājus, vēsta ReTV.

ReTV sižets:

Ūdens līmenis upē ceļoties teju katru gadu, tomēr vecais tilts nekad neesot pārplūdis. Šoruden tilts tika nojaukts, bet solītās laipas gājējiem tā arī netika izbūvētas.

To vietā remontdarbu laikā izbūvēts apvedceļš, kas tagad pārplūdis.

Bauskas novada Grenctāles iedzīvotājiem tas ir tuvākais ceļš uz pagasta centru Brunavu, kā arī uz Ērgļu ciematu. Tie, kuri dzīvo līdzās šosejai lielu apgrūtinājumu neizjūtot, bet pavisam citādi ir privātmāju iedzīvotājiem otrpusupei. Nokļūt uz veikalu vai darbu var vien tie, kuriem ir savs auto.

No upes otra krasta iedzīvotāja Lilija saka: "Tā ir neizdarība. Algas saņem, iespējams, arī prēmijas par labu darbu. Ja pašiem te nav jādzīvo, tad viss vienalga.

Netiekam nekur. Kāpēc vajadzēja nojaukt veco tiltu, ja nedomāja uzcelt jaunu?"

Kā skaidro hidrologs, ūdens līmenis savu maksimumu upēs varētu saglabāt līdz 6. janvārim, bet upju lejtecēs pat vēl ilgāk. Turklāt upju pārplūšana tagad nebūt neizslēdz palus arī pavasarī.

Jau vēstīts, ka pēc pašvaldības sniegtās informācijas, šajā privātmāju ciemā nav vientuļo cilvēku vai personas, kuras nespēj izkļūt no mājām, līdz ar to neviena persona neesot pamesta vai apdraudēta.

Atsaucoties uz cilvēku pausto neapmierinātību un prasībām meklēt risinājumus,

Brunavas pagasta nodaļa sola veikt iedzīvotāju aptauju par iespējamajiem diviem risinājumiem.

Viena iespēja ir līdz šī gada beigām esošās pagaidu pārbrauktuves vietā izveidot konstrukciju tikai gājējiem, nodrošinot iespēju kājām šķērsot upi atkārtotas ūdens līmeņa paaugstināšanās gadījumā, bet otra iespēja esot gaidīt, kad kritīsies ūdens līmenis, lai var atjaunot pagaidu pārbrauktuvi un "pieciest, iespējams, vēl tikai dažas dienas visā atlikušajā gadā, kurās varētu atkārtoti rasties šāda situācija", pauž pašvaldības pārstāvji.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu