Laikraksts: Ukraina izmanto ievērojami dārgākas raķetes okupantu dronu notriekšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukraiņu karavīri Bahmutā.
Ukraiņu karavīri Bahmutā. Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas armija, cīnoties pret Krievijas bezpilota lidaparātiem, izmanto raķetes, kas ir ievērojami dārgākas par šiem droniem, vēsta ASV laikraksts "The New York Times" (NYT).

NYT rakstā teikts, ka Ukrainas bruņotie spēki iepriekš izmantoja zenītartilēriju un strēlnieku ieročus dažu dronu notriekšanai. Tā kā Krievija sākusi veikt dronu uzbrukumus naktīs, Ukrainas armija to notriekšanai izmanto arī raķetes, kas tiek palaistas no kaujas lidmašīnām vai zemes.

Amatpersonas apstiprinājušas, ka Ukraina šim mērķim vairākkārt pielietojusi "zeme-gaiss" tipa raķetes NASAMS.

Eksperti atzīst, ka Krievijas izmantotie Irānas droni "Shahed-136" ir relatīvi lēti, bet to iznīcināšanai izmantotie ieroču kompleksi ir ievērojami dārgāki.

Ukrainas konsultāciju uzņēmuma "Molfar" vadītājs Artems Starosiks aprēķinājis, ka raķetes izmantošana drona notriekšanai ir septiņas reizes dārgāka par šī drona palaišanu.

Viena Irānas drona ražošana var izmaksāt 20 tūkstošus ASV dolāru, bet Ukrainas izmantotās "zeme-gaiss" tipa raķetes palaišana var izmaksāt no 140 tūkstošiem dolāru padomju raķetes "S-300" gadījumā līdz 500 tūkstošiem dolāru NASAMS gadījumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu