VIDEO ⟩ "Stradiņi" nāk klajā ar publisku paziņojumu par nejēdzīgo gadījumu morgā (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) pārstāvji nākuši klajā ar publisku paziņojumu sakarā ar vakardien izskanējušo ziņu par PSKUS morgā sajauktiem mirušu cilvēku ķermeņiem.

Otrdienas vakarā Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" ziņoja, ka PSKUS morgā sajaukti mirušu cilvēku ķermeņi.

Raidījums vēstīja, ka kāda sieviete decembrī tika nogādāta slimnīcā, kur viņas dzīvību glābt neizdevās. Pēc Ziemassvētkiem bija paredzētas bēres, taču vien kapsētā tika secināts - zārkā neatrodas mirušās tuvinieces ķermenis, bet cits, kas tērpts drēbēs, kuras bija paredzētas mirušajai sievietei.

Pašlaik arī neesot izdevies noskaidrot, kur sievietes ķermenis palicis, visticamāk, tas ir apglabāts citā vietā.

Mirušās sievietes radinieces vērsušās Valsts policijā, kura saistībā ar notikušo sākusi kriminālprocesu.

Trešdien ar publisku paziņojumu sociālajos tīklos nākuši klajā PSKUS pārstāvji.

"Slimnīca izsaka visdziļāko līdzjūtību mirušo ģimenēm un patiesi atvainojas par situāciju, kas radusies Slimnīcas darbinieku pieļautas kļūdas rezultātā!

Apliecinām, ka tiks darīts viss iespējamais, lai atbalstītu mirušo ģimenes un palīdzētu viņu piederīgajiem atrisināt radušos sarežģījumus pēc iespējas drīzākā laika periodā.

Šobrīd ir uzsākta iekšējā pārbaude par notikušo. Tiek apzināti lietas apstākļi, iesaistītās personas un meklētas iespējamās nepilnības procesā. Pēc šīs pārbaudes rezultātiem Slimnīcas vadība izvērtēs iesaistīto Slimnīcas darbinieku rīcību, kā arī iespējamos iemeslus kļūdainai rīcībai.

Ja noskaidrosies, ka notikušajā vainojama darbinieku nolaidība vai kādu konkrētu darba procedūru neievērošana, var tikt pieņemts lēmums par darba attiecību pārtraukšanu.

Vēlreiz apliecinām, ka notikušais nav atstājis vienaldzīgus Slimnīcā strādājošos un mēs pilnveidosim atbilstošos procesus, lai šāda situācija nākotnē nebūtu iespējama," teikts PSKUS paziņojumā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu