"Zelta mikrofona '23" ceremonija tuvojas, šogad ar skatītāju klātbūtni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tuvojas viens no svarīgākajiem notikumiem Latvijas mūzikas industrijā - Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons '23" ceremonija. Šogad ceremonija norisināsies 18. februārī Ķīpsalas izstāžu hallē. Ceremoniju klātienē varēs vērot arī skatītāji.

"Zelta mikrofona '23" ceremonijas koncertā uzstāsies: Dons, "Instrumenti", "Citi zēni", "Astro'n'out", "Dzelzs vilks", "DAGAMBA", Aija Andrejeva, Olga Rajecka, "Tautumeitas", rolands če, Finķis, Ozols un citi.

Janvārī pakāpeniski tiks atklāta visa programma.

Ceremonijā mākslinieki saņems metālmākslinieka Armanda Jēkabsona veidotās "Zelta mikrofona '23" statuetes un arī grafiti mākslinieka KIWIE radītu NFT jeb digitālo kriptomākslu par 2022. gadā radītajiem ierakstiem.

Balvu apzeltīšanai tiks izmantots otrreizējās pārstrādes zelts no akcijā "Vecais telefons vai Zelta mikrofons?" savāktajiem nolietotajiem mobilajiem telefoniem. Akciju rīko "Zelta mikrofons" un SIA "Zaļā josta" sadarbībā ar veikalu tīklu "Elvi".

Jau ziņots, balvai pieteiktie albumi tiek vērtēti 11 žanriskās kategorijās, bet atsevišķas balvas saņem arī Debija, Dziesma, Video, Koncertieraksts un Albuma dizains. No visu albumu kategoriju līderiem žūrija balso par Gada albumu.

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība pasniegs apbalvojumu kategorijā "Radio hits" radio stacijās visspēlētākajai dziesmai, bet nominācijā "Straumētākais ieraksts ar Elektrum" tiks apbalvota mūzikas straumēšanas vietnēs visvairāk spēlētākā dziesma vai skaņdarbs. Arī klausītāji var iesaistīties mūzikas vērtēšanas procesā, piedaloties “Elvi gada dziesmas” balsojumā.

"Zelta mikrofonam '23" nominētie ieraksti tiks paziņoti svinīgā pasākumā 12. janvārī plkst. 11.30. Pasākuma tiešraidi varēs vērot arī tiešsaistē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu