Skandāls. Princis Harijs apsūdz brāli fiziskā uzbrukumā, konkretizējot radītos miesas bojājumus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Klajā nākusi skandaloza informācija par karaliskās ģimenes savstarpējām attiecībām - princis Harijs apsūdz brāli, princi Viljamu fiziskā vardarbībā, liecina teksta izvilkums no prinča Harija gaidāmās autobiogrāfijas "Spare", kas jau iepriekš tika nopludināta britu laikrakstam "Guardian".

Teksta izrāvumā, ko pārpublicējis laikraksts "Guardian", teikts, ka brāļi, pēc Harija teiktā, bija tikušies, lai pārrunātu "savu attiecību katastrofu" un cīņu ar presi.

Princis Harijs grāmatā atstāsta brīdi, kad starp brāļiem 2019. gadā Londonā izcēlies strīds, jo Viljams Meganu esot nodēvējis par  "sarežģītu, rupju un abrazīvu" un atkārtojis, ka cenšas "palīdzēt notiekošajā katastrofā".

Uz ko Harijs atbildējis: "Tu nopietni? Palīdzi man? Atvaino - vai tā tu to sauc? Par palīdzēšanu man?" Tieši šis komentārs, pēc Harija vārdiem, satracinājis Viljamu.

Harijs vēl apsūdzēja savu brāli "presē paustās patiesības citēšanā" par viņa sievu amerikānieti, kas izraisīja skaļu strīdu brāļu starpā. 

Harijs grāmatā apgalvo, ka iedevis troņmantniekam glāzi ūdens un teicis: "Vilij, es nevaru ar tevi runāt, kad tu esi tāds."

Harijs turpina izklāstīt notikumus: "Viņš nolika ūdens glāzi, [..] tad nāca man klāt. Tas viss notika ātri. Ļoti ātri.

Viņš satvēra mani aiz apkakles, saplēšot manu kaklarotu, un nogāza mani uz grīdas. Es uzkritu suņa bļodai, kas man zem muguras saplīsa, lauskām ieduroties miesā.

Mirkli gulēju, tad piecēlos kājās un teicu, lai viņš vācas projām."

Tāpat Harijs apgalvo, ka Viljams toreiz mudinājis viņu izkauties, sakot, ka vajadzējis to izdarīt jau bērnībā.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Taču Saseksas hercogs apgalvo, ka viņš atteicies un ka Viljams pēc tam atgriezies, "izskatīdamies nožēlas pilns, un atvainojies".

Pēc tam Viljams "pagriezās un teica: "Tev nav par to jāstāsta Megai.""

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Saseksas hercogs apgalvo, ka pirmā persona, ar kuru viņš par šo atgadījumu runāja, bija viņa terapeits. Saprazdams, ka Megana redzēs skrambas un nobrāzumus no suņa bļodas lauskām, viņš viņai pateicis par notikušo. Viņš apgalvo, ka sieva nebija pārsteigta un nebija dusmīga. Viņai bijis ļoti skumji.

Izvilkumu publicējis Guardian. Nav zināms, kā laikraksts ieguva agrīnu grāmatas eksemplāru, ņemot vērā, ka izdevējs Penguin Random House ir darījis visu, lai novērstu noplūdi. Izdevniecībā Penguin tiks veikta izmeklēšana par informācijas noplūdi. 

Dramatiskais izrāvums, kas atklāts tikai dažas dienas pirms grāmatas oficiālās iznākšanas, visticamāk, izraisīs pārdošanas pieaugumu.

MailOnline sazinājies ar Bakingemas pili, lai saņemtu komentāru.

Foto: Velsas princis, Velsas princese un Saseksas hercogi kopā iznāk pie sērojošās tautas Vindzorā

Foto: Prinči Viljams un Harijs pavada Elizabeti II uz Vestminsteres zāli

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu