Policija nesāks kriminālprocesu par deputāta Kiršteina rīcību, nosaucot žurnālisti par "politprostitūtu"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins.
Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija (VP) atteikusies sākt kriminālprocesu par Saeimas deputāta Aleksandra Kiršteina (NA) rīcību - viņš Latvijas Televīzijas žurnālisti Aneti Bērtuli nosauca par "politprostitūtu".

Ņemot vērā, ka persona, pret kuru bija vērsti izteikumi, nevēlējās turpināt procesu un, pamatojoties uz normām, ka kriminālprocesu par neslavas celšanu sāk, ja saņemts tās personas pieteikums, kurai nodarīts kaitējums, Dienvidvidzemes iecirknī pieņemts lēmums par atteikšanos ierosināt kriminālprocesu, norāda VP.

Jau ziņots, ka policija pērn septembra beigās saņēma iesniegumu un sāka resorisko pārbaudi, lai izvērtētu, vai ir pamats kriminālprocesa sākšanai.

Pērn 25. septembrī mikroblogošanas vietnē "Twitter" Kiršteins, komentējot priekšvēlēšanu debates LTV ēterā, rakstīja: "Politprostitūta Bērtule, vadot Saeimas kandidātu debates LTV1, visu laiku melo, ka politiķi [domāti NA] grib likvidēt Satversmes tiesu, noklusējot, ka tā ir jāpārceļ uz Augstāko tiesu kā Igaunijā, Somijā un Zviedrijā! Pirmskara Latvijā Satversmes jautājumus skatīja AT Senāts!"

LTV pēc tam aicināja izvērtēt Kiršteina rīcību. LTV uzvēra, ka Saeimas deputāti un deputāta amata kandidāti vairākkārt rupji aizskāruši LTV žurnālistus, mērķtiecīgi pazemojot, vēršoties pret viņu darbu un privāto dzīvi, cenšoties mazināt uzticību profesionālai žurnālistikai un neatkarīgiem, brīviem sabiedriskajiem medijiem.

LTV uzsvērusi, ka Kiršteina apgalvojumi aizskāruši LTV reputāciju, kā arī žurnālistes Bērtules godu un cieņu.

Arī Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) vērsās 13. Saeimā ar lūgumu izvērtēt deputāta Kiršteina rīcības ētiskumu, publiskajā telpā aizvainojoši izsakoties par Bērtuli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu