Lielbritānijā mediķi atvainojas par īsziņas tekstu, ko īsi pirms Ziemassvētkiem saņēma tūkstošiem pacientu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: fizkes/Shutterstock

Kāds ķirurģijas centrs Lielbritānijā divas dienas pirms Ziemassvētkiem nejauši nosūtīja īsziņu saviem pacientiem, informējot viņus par agresīvu plaušu vēzi.

Donkasterā esošā Askernas medicīnas prakses pārstāvji atvainojās par to, ka divas dienas pirms Ziemassvētkiem nosūtīja īsziņas tūkstošiem pacientu, lai informētu, ka viņiem ir "agresīvs plaušu vēzis ar metastāzēm", ziņo medijs "Vice".

Medicīnas centra pārstāvji 23. decembrī saviem pacientiem nosūtīja īsziņu ar neparastu lūgumu aizpildīt veidlapu DS1500.

Tā ir veidlapa, kas ļauj pacientiem ar neārstējamu slimību ātri pieprasīt pabalstus. "Diagnoze - agresīvs plaušu vēzis ar metastāzēm," teikts īsziņā.

Saskaņā ar britu raidorganizācijas BBC datiem Askernas medicīnas praksē ir aptuveni 8000 pacientu.

Ārstniecības centrs apmēram stundu pēc ziņojuma par plaušu vēzi nosūtīja atvainošanās īsziņu. Jaunākajā ziņā ķirurģijas centrs vēlējās novēlēt saviem pacientiem visu labāko svētku laikā.

"Lūdzu, pieņemiet mūsu patieso atvainošanos par iepriekš nosūtīto īsziņu," teikts atvainošanās vēstulē. "Tā tika nosūtīta kļūdas dēļ. Mūsu ziņai vajadzēja būt šādai: Mēs vēlam jums priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu. Steidzamos gadījumos, lūdzu, sazinieties ar NHS 111."

3. janvārī ārstniecības iestāde publicēja vēl vienu paziņojumu, vainojot gan cilvēcisko kļūdu, gan ar datoru saistītas problēmas.

Atvainošanās gan nemazināja pacientu šoku, kuri to izjuta 23. decembra stundā starp pirmo un otro īsziņu. "Man tikko bija noņemta dzimumzīmīte, un gaidīju biopsijas rezultātus. Biju nonākusi slimnīcā, jo manas uztriepes testa rezultāti bija anormāli, tāpēc, jā, es biju ļoti noraizējusies," raidorganizācijai BBC stāstīja kāda paciente.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu