Leģendārā Venusa Viljamsa tomēr nestartēs Austrālijas atklātajā čempionātā tenisā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Venusa Viljamsa.
Venusa Viljamsa. Foto: Leonard Zhukovsky/Shutterstock

ASV tenisa leģenda Venusa Viljamsa pēc savainojuma gūšanas turnīrā Jaunzēlandē ir bijusi spiesta atsaukt dalību Austrālijas atklātajā čempionātā.

Jau ziņots, ka septiņkārtējai "Grand Slam" turnīru uzvarētājai vienspēlē sākotnēji tika piešķirts īpašais ielūgums, taču to izmantot neļaus šonedēļ "WTA 250" sērijas sacensībās Oklendā gūtais savainojums.

"Venusa Viljamsa ir izstājusies no Austrālijas atklātā čempionāta

sacensībās Jaunzēlandē gūtā savainojuma dēļ," rakstīts "Australian

Open" "Twitter" kontā.

Sākotnēji 42 gadus vecajai tenisistei dāvātā "wildcard" vieta tagad ir piešķirta austrālietei Kimai Birelai, kura pasaules rangā ieņem 173.vietu.

Viljamsa piecreiz uzvarējusi Vimbldonā un divreiz - ASV atklātajā čempionātā, kā arī divreiz tikusi līdz finālam Austrālijā un vienreiz - "French Open".

Viņa kopā ar māsu Serēnu arī 14 reizes uzvarējusi "Grand Slam" turnīros sieviešu dubultspēlē, Austrālijā triumfējot četrreiz.

Venusa "Grand Slam" turnīros divreiz kopā ar Džastinu Gimestobu uzvarējusi arī jauktajā dubultspēlē, 2008.gadā svinot panākumu Austrālijas un Francijas atklātajos čempionātos.

Vecākā no māsām Viljamsām 2000.gadā Austrālijā kļuva par olimpisko čempioni vienspēlē un dubultspēlē, panākumu dubultspēlē atkārtojot pēc astoņiem un 12 gadiem. Jauktajā dubultspēlē 2016.gadā kopā ar Radžīvu Ramu viņa tika līdz finālam.

2023.gada sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Melburnā uz cietā seguma norisināsies no 16. līdz 29.janvāra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu