VIDEO ⟩ Merzļikins demonstrē kvalitatīvu sniegumu, bet ar to tik un tā nav gana "Blue Jackets" uzvarai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē savos vārtos ielaida tikai vienu ripu, tomēr viņa pārstāvētā komanda Kolumbusas "Blue Jackets" viesos zaudēja Vašingtonas "Capitals" vienībai.

Mačs Vašingtonā noslēdzās ar mājinieku pārākumu 1:0 (1:0, 0:0, 0:0), "Blue Jackets" piedzīvojot desmito zaudējumu pēdējos 12 mačos.

Merzļikins atvairīja 18 no 19 pretinieku metieniem, vienīgo reizi kapitulējot mača trešajā minūtē, kad pēc mājinieku aizsarga Ērika Gustafsona piespēles uz vārtu priekšu ripa trāpīja pa "Blue Jackets" spēlētāja Tima Berni slidu un mainīja lidojuma virzienu, trāpot vārtos.

Pretējos vārtos Dārsijs Kempers tika galā ar 38 metieniem tiekot pie trešās "sausās" spēles pēdējos desmit mačos un ceturtās visā sezonā. Karjeras laikā Kempers NHL nepārspēts palicis 29 regulārā čempionāta mačos.

Citā mačā svētdien Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" izbraukumā ar 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) pieveica Arizonas "Coyotes" hokejistus.

Bļugers laukumā pavadīja 13 minūtes un 25 sekundes, no kurām divas minūtes un četras sekundes spēlēja mazākumā. Latviešu uzbrucējs metienus vārtu rāmī neizpildīja, bet izcēlās ar diviem spēka paņēmieniem un pieciem uzvarētiem iemetieniem no septiņiem, kā arī neitrālu lietderības koeficientu.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Džeiks Gencels, bet pa reizei precīzi bija Džeisons Zakers un Džefs Kārters, kamēr divas rezultatīvas piespēles kapteiņā Sidnija Krosbija kontā. Mājiniekiem vienīgos vārtus guva Barets Heitons.

"Blue Jackets" ar 26 punktiem 39 spēlēs ieņem pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, kamēr "Penguins" ar 46 punktiem ir astotie.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu