"Altum" valdes locekļa amatā darbu sāk Jansons

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Altum" logo.
"Altum" logo. Foto: Evija Trifanova/LETA

AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum") valdes locekļa amatā šodien darbu sāk Juris Jansons, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Jansona pilnvaru termiņš ir trīs gadi.

Jansons amatam izraudzīts, organizējot publisku konkursu.

Konkursu uz "Altum" valdes locekļa amatu organizēja un valdes locekļa amata kandidātu atlases un novērtēšanas procesu trijās atlases kārtās veica ar kapitālsabiedrības padomes 2022.gada 17.marta lēmumu izveidota valdes locekļa nominācijas komisija sadarbībā ar vadītāju atlases kompāniju SIA "Fontes Executive Search".

Nominācijas komisijas sastāvā bija pārstāvji no Ekonomikas, Zemkopības, Finanšu ministrijas, Pārresoru koordinācijas centra, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, Finanšu nozares asociācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Lauksaimnieku organizācijas sadarbības padomes.

Jaunievēlētā valdes locekļa galvenā atbildības joma būs riska vadība, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršana.

Jansonam ir vairāk nekā 20 gadu pieredze darbības atbilstības, finanšu noziegumu novēršanā un risku vadībā, kas gūta, ieņemot vadošus amatus "Swedbank".

Tādējādi turpmāk "Altum" valdē strādās valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš, kā arī valdes locekļi Jēkabs Krieviņš, Inese Zīle, Ieva Jansone-Buka un Jansons.

"Altum" ir valsts kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros, papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas.

"Altum" 40% akciju turētājs ir Finanšu ministrija, 30% akciju turētājs - Ekonomikas ministrija un 30% akciju turētājs - Zemkopības ministrija. "Altum" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu