Nurmagomedovs pavisam aiziet no cīņas sporta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Habibs Nurmagomedovs
Habibs Nurmagomedovs Foto: Reuters/ScanPix

Leģendārais jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonis Habibs Nurmagomedovs neturpinās darbu arī nesen ieņemtajā trenera ampluā, vēsta "Yahoo Sports".

Savu cīkstoņa karjeru Nurmagomedovs noslēdza 2020. gadā ar uzvaru pār Džastinu Geidži, trešo reizi aizstāvot savu vieglā svara divīzijas čempiona titulu.

Pēc tam Habibs ļoti veiksmīgi sāka karjeru trenera amatā, strādājot ar saviem brālēniem, kā arī šā brīža vieglā svara čempionu Islamu Mahačevu.

Tomēr, Nurmagomedova ilggadējais treneris Havjērs Mendess sarunā ar "Yahoo Sports" apstiprinājis, ka viņa kādreizējais audzēknis pavisam aiziet no cīņu sporta.

"Viņš negrib vairāk pazaudēt laiku, ko veltīt ģimenei. Viņš par to ar mani runāja pirms aptuveni trīs nedēļām, norādot, ka komandai par to paziņos drīzumā. Tas lēmums ir pieņemts pareizo iemeslu dēļ. Viņš ir ģimenes cilvēks, kurš grib pavadīt vairāk laika ar to," sacīja Mendess.

Tomēr Habiba ilggadējais treneris vēl nezināja teikt, vai neuzvarētais cīkstonis būs daļa no sava protežē Makačeva treneru korpusa gaidāmajā supercīņā pret Aleksandru Volkonovski.

"Vai viņa klātbūtne pietrūks? Noteikti! Vai šis lēmums negatīvi ietekmēs komandu? Redzēsim. Bet, zinot, cik labu darbu viņš ir izdarījis ar saviem brālēniem un citiem cīkstoņiem, uzskatu, ka viņi turpinās nest Habiba slavu," par ilggadējā audzēkņa aiziešanu no cīņas sporta izteicās Mendess.

Nurmagomedovs savas profesionālās karjeras laikā tā arī palika nepārspēts, uzvarot visas 29 cīņas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu