"Starts izdevās vairāk nekā veiksmīgs." Eiduka par lielisko sniegumu "Tour de Ski"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Patrīcija Eiduka
Patrīcija Eiduka Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas distanču slēpotājai Patrīcijai Eidukai starts prestižajā "Tour de Ski" seriālā izdevās vairāk nekā veiksmīgs, sarunā ar aģentūru LETA secināja pati latviešu slēpotāja.

Eiduka, startējot visos septiņos "Tour de Ski" posmos, kopvērtējumā sacensības noslēdza 14.vietā. Latvijas slēpotāja neslēpa savu prieku, ka šī gada "Tour de Ski" sacensībās izdevās veiksmīgi startēt visos posmos un sasniegt augstus rezultātus.

"Esmu priecīga par to, kā izdevās finišēt tūrē un arī kopvērtējumā ieņemto vietu. Uzskatu, ka starts "Tour de Ski" izdevās vairāk nekā veiksmīgs," teica Eiduka.

Neskatoties uz to, ka pēdējā sacensību posmā slēpotājām bija jāveic nepilnu deviņu kilometru distance brīvajā stilā ar kāpumu Čermisa kalnā, Latvijas slēpotāja izcēla, ka viņai grūtāks licies "Tour de Ski" pats pirmais posms.

Savukārt par veiksmīgāko Eiduka atzina ceturto sacensību posmu Oberstdorfā, Vācijā, kurā viņai izdevās izcīnīt piekto vietu 20 kilometru distancē brīvajā stilā, kas ir visu laiku augstākā pozīcija Latvijas distanču slēpošanas vēsturē.

Sākot ar šo sezonu Eiduka trenējas un uz sacensībām dodas kopā ar Lielbritānijas izlasi, kas arī atspoguļojas sasniegtajos rezultātos. Pirms tam viņa iepriekšējās trīs sezonas trenējās kopā ar Polijas komandu.

"Tā noteikti ir daļa no rezultāta," runājot par komandas maiņu, izcēla sportiste. "Jāsaprot, ka es visu vasaru esmu ļoti daudz trenējusies individuāli, tāpēc tas, ko man izdodas sasniegt tagad, ir pateicoties vasarā un visos iepriekšējos gados ieguldītajam darbam."

Pati sportiste atzina, ka šobrīd ir grūti prognozēt, kad varēs atgriezties pie pilnvērtīga treniņu procesa, taču pauda cerību, ka atgūšanās pēc smagajām sacensībām neaizņems pārāk ilgu laiku.

"Grūti pateikt, cik ilgu laiku tas aizņems," norādīja slēpotāja. "Tagad pāris dienas man noteikti būs mierīgāks režīms. Savukārt pēc tam, atkarībā no savām sajūtām, jau skatīšos, vai pamazām varēšu atgriezties pie treniņiem. Janvāra beigās sāksies nākošie Pasaules kausa posmi un tie noteikti ir manā plānā."

Latvijas distanču slēpotāja joprojām ir Pasaules kausa U-23 vecuma grupas kopvērtējuma līdere, iekrājot 564 punktus jeb par 275 vairāk, nekā vicelīderei amerikānietei Sofijai Laukli. Kopējā ieskaitē Eiduka ir augstajā 13.pozīcijā, bet līdere ar 1447 punktiem ir Tīrila Udnesa Venga.

Pagājušajā gadā šajā seriālā sacentās gan Raimo Vīgants, gan Eiduka, kura četros posmos vienreiz iekļuva labāko 30 skaitā, bet vēl gadu iepriekš Eiduka kļuva par pirmo Baltijas valstu slēpotāju, kura piedalījusies visos tūres posmos.

Pasaules čempionāts šosezon paredzēts februāra un marta mijā Slovēnijas pilsētā Planīcā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu