"Vienotā Krievija" ar mākslīgā intelekta un algoritmu palīdzību "iztīrījusi" kara kritiķus no partijas atbalstītāju datu bāzes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Song_about_summer/Shutterstock

Krievijas vadošā partija "Vienotā Krievija" pirms gaidāmā vēlēšanu cikla veikusi "pamatīgu tīrīšanu" savu atbalstītāju datubāzē, izslēdzot visus, kas neatbalsta Krievijas karu Ukrainā, atsaucoties uz mediju "Vedomosti", vēsta neatkarīgais medijs "Meduza". 

Avoti no kara noziedznieka Vladimira Putina dibinātās partijas "Vienotā Krievija" žurnālistiem atklājuši, ka sākotnēji datubāze tika samazināta no 25 miljoniem cilvēku līdz 9 miljoniem, bet pēc tam tika pievienoti vēl 4 miljoni, līdz ar to kopējais atbalstītāju skaits datubāzē ir 13 miljoni.

Saskaņā ar avotiem, tīrīšana tika veikta, izmantojot "mākslīgo intelektu un īpašus algoritmus", kas pārbaudīja cilvēku sociālo mediju profilus.

"Ja cilvēks izteicās pret speciālo [militāro] operāciju [tiešsaistē] un tā tika atrasta ar algoritma palīdzību, un pēc tam cita pārbaude apstiprināja personas uzskatus, tad viņš tika izņemts no mūsu datu bāzes," sacīja avots. "Gan negatīvās, gan pozitīvās darbības ir ierakstītas mūsu verifikācijas algoritmos. Tāpēc mēs identificējam arī īpašās militārās operācijas atbalstītājus."

Politikas komentētāji norāda, ka tas, visticamāk, ir "politisks solis, kura mērķis ir palielināt partijas atbalstītāju publisku lojalitātes izpausmi", nevis mēģinājums atrast valdošās partijas patieso elektorātu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu