Mančestras "United" klubā ieviests "Ronaldu likums"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AFP/SCANPIX

Slavenajā Anglijas premjerlīgas klubā Mančestras "United" ieviests algu ierobežojums, kas ārzemju medijos nokristīts par "Ronaldu likumu".

"United" ir viens no pasaulē lielākajiem futbola klubiem, tāpēc tam nereti izdodas piesaistīt pasaules spožākās zvaigznes. Tas, protams, nozīmē, ka šie augstā kalibra futbolisti attiecīgi tiek arī atalgoti.

Nesenākais piemērs ir Portugāles futbola superzvaigzne Krištianu Ronaldu, kura līgums aptuveni 433 tūkstošus eiro nedēļā. Tas, protams, bija krietni apjomīgāks nekā jebkuram citam komandas biedram.

Tāpēc tagad klubā ieviests tā sauktais "Ronaldu likums", kas paredz, ka neviens futbolists nedēļā nepelnīs vairāk par 200 tūkstošiem sterliņu mārciņu jeb ~226 tūkstošiem eiro.

Aptuveni šādu algu klubā saņem aizsargi Rafaels Varāns un Harijs Magvairs, pussargi Kazemiru un Brunu Fernandešs, kuri uzskatāmi par komandas līderiem jeb balstiem.

Šāds lēmums pieņemts, lai ierobežotu patēriņus, kā arī izslēgtu potenciālu skaudību starp kluba lielākajām zvaigznēm. Tāpat klubam un konkrēto spēlētāju aģentiem būs skaidrs pieturpunkts, kuru ievērot sarunās par jaunu līgumu.

"United" jaunievedums nozīmē, ka krietns algas samazinājums sagaida kluba ilggadējo vārtu vīru Dāvidu de Heu, kurš pašreiz nedēļā saņem gandrīz tikpat, cik iepriekš Ronaldu, - 425 tūkstošus eiro. Viņa līgums beigsies 2023. gada jūnijā.

Anglijas premjerlīgas šīs sezonas kopvērtējumā Mančestras "United" patlaban ieņem ceturto vietu ar 35 punktiem, savukārt līdere ir Londonas "Arsenal" ar 44 punktiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu