"Rīgas satiksmei" pietuvinātai personai piespriež divu gadu cietumsodu par lielas naudas summas izsķērdēšanu (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: FOTOKITA/Shutterstock

Rīgas pilsētas tiesa šodien pasludināja notiesājošu spriedumu krimināllietā, kurā par liela apmēra naudas līdzekļu prettiesisku izšķērdēšanu ar brīvības atņemšanu uz diviem gadiem notiesāts arodorganizācijas "Laba" valdes loceklis Vladimirs Cukers. 

Veicot amata pienākumus, Cukers, kura pārziņā bija biedrības naudas līdzekļi, ļaunprātīgi izmantoja minēto situāciju un no biedrības bankas konta dažādām fiziskām un juridiskām personām pārskaitīja 383 239 eiro.

Lietā Cukers savu vainu atzina. Tiesas spriedums paredz izšķērdētos naudas līdzekļus atzīt par noziedzīgu mantu un piedzīt no apsūdzētā valsts labā izšķērdēto naudu.

Tiesas spriedums vēl nav stājies spēkā, un to būs iespējams pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme", tam kopš 2017.gada ar arodbiedrību "Laba" ir strīds par tajā laikā spēkā esošā Darba koplīguma izpildi, kura pamatā ir "Rīgas satiksmes" viedoklis par Darba koplīguma izpildei paredzēto naudas līdzekļu nepamatotu izlietojumu.

Uzņēmumam nav pieņemama "Laba" rīcība, un Rīgas satiksme par konstatētajiem apstākļiem ir vērsusies arī tiesībsargājošajās iestādēs, un turpinās sniegt liecības un sadarboties ar tām.

Vēsturiski veiktie darījumi, joprojām gulstas uz uzņēmuma reputācijas un met ēnu uz darbiniekiem, kas godprātīgi strādā, lai gan "Rīgas satiksme" pēdējo gadu laikā esot būtiski mainījusi uzņēmuma pārvaldības kultūru, padarot to efektīvāku un caurspīdīgāku. Neskatoties uz ieguldīto darbu, joprojām jārēķinās ar pagātnē notikušo darbību sekām, norāda uzņēmumā.

Iepriekš Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" vēstīja, ka "Laba", kas savulaik dāsni saņēma finansējumu arī no SIA "Rīgas satiksmes", naudu pārskaitījusi citai biedrībai, bet tā - tālāk uz firmām, kas reģistrētas Ķīnā, Singapūrā un Taivānā.

Arodbiedrība strauji uzplauka pēc 2010. gada. Tā kļuva redzama un klātesoša virknē pasākumu, kas bija saistīti ar bijušā Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (Saskaņa) aktivitātēm un ar partiju Saskaņa.

Savukārt pati arodbiedrība pastarpināti saņēma finansējumu no pašvaldības uzņēmuma "Rīgas Satiksme" - tā līdzekļus pārskaitīja Arodbiedrību koordinācijas centram (AKC), no turienes tālāk daļa nonāca arodbiedrībā "Laba". Šiem nolūkiem "Rīgas satiksme" savulaik tērējusi pat vairāk nekā miljonu eiro gadā.

Latvijas arodbiedrību apvienība "Laba" reģistrēta 2008. gadā, liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija. Kā apvienības amatpersonas ir norādīti Vladimirs Cukers, Jeļena Šalajeva un Aleksandrs Ivanovs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu