Strasbūras klubs neturpina līgumu ar K. Bērziņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaspars Bērziņš
Kaspars Bērziņš Foto: Facebook: @bclietkabelis

Francijas komanda "Strasbourg", kuru vada Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki un pārstāv Rodions Kurucs, neturpinās līgumu ar latviešu centra spēlētāju Kasparu Bērziņu, informē klubs.

Bērziņš novembra sākumā pievienojās klubam uz laiku, kamēr Ike Udano atveseļotos no gūtās potītes traumas. Sākotnēji vienošanās tika panākta uz mēnesi, vēlāk to pagarinot vēl uz mēnesi.

"Bērziņš savu pēdējo maču "Strasbourg" krāsās aizvadīja pagājušajā sestdienā," ziņo klubs.

Pametot klubu, Bērziņš pateicās par doto iespēju, kā arī atstāja kluba rīcībā konkursiem domātus divus parakstītus spēļu kreklus ar 14. numuru.

Pēc Bērziņa ierašanās Strasbūras klubs uzvarēja septiņās no astoņām Francijas čempionāta spēlēm.

"Strasbourg" ar astoņām uzvarām 16 spēlēs ir devītajā vietā 18 Francijas čempionāta komandu vidū. Savukārt FIBA Čempionu līgā strasbūrieši uzvarēja savā apakšgrupā un iekļuva otrajā grupu turnīrā.

Francijas čempionātā latvietis vidēji mačā guva 4,8 punktus un izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas.

Sezonas ievadā 37 gadus vecais Bērziņš bija Lietuvas kluba Utenas "Juventus" paspārnē. Lietuvas meistarsacīkstēs viņš laukumā devās vienā mačā, kurā 20 minūtēs guva astoņus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas.

Iepriekšējās divas sezonas Bērziņš pavadīja Panevēžas "Lietkabelis" un "Siauliai" komandās. Ar Panevēžas komandu latvietis iepriekšējā sezonā kļuva par Lietuvas vicečempionu.

Ārzemēs viņš spēlējis arī Krievijas vienībās Saratovas "Avtodor", "Ņižņij Novgorod", Krasnodaras "Lokomitiv-Kubaņ" un Samaras "Krasnije kriļja", kā arī Spānijas komandās Kompostelas "Obrodoira Monbus", Malagas "Unicaja", "Fuenlabrada" un "Caceres".

Latvijā Bērziņš pārstāvējis arī "Ogres", "VEF Rīga", Rīgas "Skonto", "ASK Rīga" un "Barons"/LMT krāsas. Viņš četras reizes kļuvis par Latvijas čempionu, kā arī vienu reizi izcīnījis FIBA Eiropas kausu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu