VIDEO ⟩ Kariņš: Mainīt nodokļus jau šogad būtu pilnīgi negodīgi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Premjerministrs Krišjānis Kariņš
Premjerministrs Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Mainīt nodokļus jau šogad būtu pilnīgi negodīgi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers atklāja, ka par finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) aktualizēto nodokļu sistēmas revīziju diskusiju vēl nav bijis, janvāra beigās paredzēta tikšanās ar sadarbības partneriem, lai sāktu runāt par to, kas darāms, lai uzlabotu nodokļu sistēmu. Kariņš mudināja necerēt uz to, ka jau janvāra beigās vai februāra sākumā būs kāds risinājums, jo diskusijas varētu ilgt vismaz pusgadu, tāpēc ka nodokļu sistēma jāanalizē nopietni.

"Valdībā esam vienojušies, ka nodokļu sistēma nav kaut kas tāds, ko vajadzētu vieglprātīgi raustīt.

Patlaban neplānojam nekādas [nodokļu] maiņas, bet, kad tās būs, tām jābūt izdiskutētām un saprastām," teica valdības vadītājs, piebilstot, ka mainīt nodokļus jau šogad būtu "pilnīgi negodīgi", jo "ir jau janvāris".

Jautāts, vai nākamgad varētu samazināt darbaspēka nodokļus, Kariņš atgādināja, ka iepriekšējā valdība jau ir samazinājusi virkni darbaspēka nodokļu, kā arī celta minimālā alga.

"Kādā veidā varam samazināt nodokļus vai padarīt sistēmu saprotamāku un pieņemamāku - tas ir izaicinājums visās valstīs. Neesmu runājis vēl ne ar vienu cilvēku, kas būtu teicis, ka patīk maksāt nodokļus.

Laikam tas ir universāli, bet mēs visi saprotam, ka tas ir nepieciešams, jo kā citādi finansēt bruņotos spēkus, veselības sistēmu, ceļu infrastruktūru?" teica Kariņš. Viņaprāt, nodokļu sistēma Latvijā ir konkurētspējīga, īpaši ģimenēs ar bērniem, taču vienmēr ir lietas, ko varētu uzlabot.

"Mazināt nodokli būtu ļoti tīkami, arī no mana viedokļa raugoties. Jautājums - kur, kā un cik," secināja Kariņš.

Kā ziņots, atsevišķu nozaru stabilizēšanai finansējumu varētu rast, gada otrajā pusē pārskatot nodokļus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" iepriekš pauda Ašeradens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu