Par nepilngadīgas meitenes izvarošanu apsūdz Pakistānas pilsoni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: HTWE/Shutterstock

Prokuratūra nosūtījusi tiesai krimināllietu, kurā kāds Pakistānas pilsonis apsūdzēts par savas paziņas - nepilngadīgas meitenes - izvarošanu, informēja prokuratūrā.

No apsūdzības izriet, ka 2022. gada 8. februāra naktī, atrodoties savā dzīvesvietā Rīgā, apsūdzētais ar cietušo meiteni kopīgi lietoja alkoholu.

Apsūdzētais, apzinoties, ka meitene ir nepilngadīga, un izmantojot cietušās bezpalīdzības stāvokli viņas stiprā alkohola reibuma dēļ, nolēma apmierināt savu dzimumtieksmi un veica dzimumaktu.

Apsūdzētā prettiesisko darbību rezultātā tika apdraudēta nepilngadīgās cietušās dzimumneaizskaramība.

Par šo noziedzīgo nodarījumu sankcija paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no pieciem līdz 20 gadiem.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas tiesai.

KO DARĪT, JA ESI CIETIS NO SEKSUĀLAS VARDARBĪBAS?

Kauns, atmiņas uzplaiksnījumi, trauksme, "netīrības" un vainas sajūta ir normālas izjūtas šajā situācijā. Šādu stāvokli ir iespējams mazināt ar speciālistu (psihologa, psihoterapeita, psihiatra) palīdzību.

VĒRSIES POLICIJĀ UN PIE ĀRSTA

Pēc iespējas ātrāk nepieciešams vērsties policijā un/vai pie ārsta. Lūdz, lai ārstniecības persona pēc iespējas sīkāk dokumentē vardarbības radītās sekas. Apskates rezultātiem ir juridiskais spēks, un tiesu medicīnas eksperts var izmantot tos ekspertīzes veikšanai.

VĒRSTIES POLICIJĀ VAR ARĪ VĒLĀK

Ja pagaidām neesi gatavs vērsties policijā, to var darīt arī vēlāk. Atkarībā no lietas nodarījuma smaguma, ir noteikts noilgums - termiņš, cik ilgā laikā pēc nodarījuma izdarīšanas varmāku var saukt pie kriminālatbildības.

Seksuāla rakstura nodarījuma noilgums var būt no 5 līdz 20 gadiem, vai pat ilgāk. Ja par noziegumu tiek ierosināta lieta policijā, tad tev ir tiesības uz kompensāciju kā nozieguma upurim. Valsts kompensācija tiek izmaksāta neatkarīgi no tiesas procesa iznākuma.

NEBAIDIES MEKLĒT PALĪDZĪBU

Apsver domu meklēt psiholoģisko palīdzību. Seksuālā vardarbība rada nopietnas sekas psihei, ar ko ir ļoti grūti tikt galā pašam.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu