Krievu spriedelējumi par drīzu Bahmutas ieņemšanu neatbilst realitātei, norāda kara analītiķi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iznīcināts Krievijas armijas tanks. Ilustratīvs attēls.
Iznīcināts Krievijas armijas tanks. Ilustratīvs attēls. Foto: Drop of Light/Shutterstock

Krievijas spriedelējumi par drīzu Doneckas apgabala Bahmutas ieņemšanu ir tāli no realitātes, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

"Krievijas spriedelējumi par drīzu Bahmutas sagrābšanu un ukraiņu aizsardzības robežu sagraušanu neatbilst reālajai situācijai Bahmutas rajonā, kur Krievijas spēki ir tāli no tā, lai pārautu ukraiņu sauszemes savienojošos ceļus," teikts domnīcas ziņojumā.

"Krievijas īstenotās Bahmutas ieņemšanas uzbrukuma operācijas, kā šķiet, jau ir sasniegušas kulmināciju operacionālo iespēju degradācijas dēļ," norāda analītiķi.

Izsakoties par līdzšinējā Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova iecelšanu Ukrainas operācijas komandiera amatā, ISW norāda, ka viņam neizdosies iedvest jaunu dzīvību Krievijas kara vešanas principos un apmierināt prezidenta Vladimira Putina ambīcijas.

Gerasimovs, "visticamāk, nonāks dezorganizētas komandstruktūras vadībā, kas cietusi pastāvīgas, konsekventas un pieaugošas neveiksmes, ko viņš lielā mērā aizsāka ar savām darbībām līdz iebrukumam Ukrainā," norāda ISW.

Būtisks šķērslis Maskavas uzbrukuma operācijām Ukrainas austrumos būs Krievijas rūpniecības nespēja atrisināt munīcijas trūkuma problēmu, spriež domnīcas analītiķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu