VIDEO ⟩ Kanādas cietumā atrasts balodis ar mazu somu, kurā glabātas narkotikas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Colin Seddon/Shutterstock

Kanādas cietumā decembra beigās atrasts balodis, kuram bija piestiprināta maza mugursoma. Tajā atrasts metamfetamīns, vēsta medijs "Vice". 

Putns atrasts Kanādas cietuma ieslodzīto pagalmā. Cietuma darbinieki pamanīja, ka balodim piestiprināta maza mugursoma. Tajā atradās 30 grami metamfetamīna. 

"Darbiniekiem bija jānotver putns. Jūs varat iztēloties, kā tas izskatījās - mēģināt noķert balodi," norāda amatpersona Džons Rendls. 

Video: Kanādas cietumā atrasts balodis ar narkotikām somā

Putnu noķēra pēc ilgiem mēģinājumiem, konfiscēja narkotikas un palaida brīvībā. Šo notikumu izmeklē Kanādas varas iestādes. 

Lai gan bieži kontrabandas ievešanai cietumā tiek izmantoti cietuma darbinieki, apmeklētāji, pasts un bezpilota lidaparāti, tiek izmantoti arī baloži.

Jau 1930. gadā laikraksts "The New York Times" vēstīja, ka ASV dienvidu robežā manīti baloži, kuriem pie kājām bija piesietas narkotiku kapsulas ar kokaīnu. 

Narkotiku izplatītāji paši audzē mājas baložus - šķirni, kas var nolidot lielus attālumus un atgriezties mājās. Baloži dienas laikā var mērot 1120 kilometrus. 

2017. gadā Kuveitas amatpersonas netālu no muitas sagūstīja balodi, kas no Irākas uz Kuveitu lidoja ar 178 tabletēm. Ziņojumos norādīts, ka tabletes bijušas ketamīns vai ekstazī. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu