Brīvprātīgie ukraiņi liek lietā iztēli un krasi pārbūvē automašīnas kara vajadzībām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Armyinform

Ukraina neatlaidīgi cīnās par savu neatkarību pret krievu okupantiem. Brīvprātīgie ukraiņi Odesā pārbūvē automašīnas, kuras pēc tam nodod bruņotajiem spēkiem, vēsta ukraiņu militārā ziņu aģentūra "Armyinform".

Viens no šiem brīvprātīgajiem ir Serhijs Ščerbakovs, kurš strādā inženierijas uzņēmumā. Viņš stāsta, ka pārveido tās mašīnas, kuras uzdāvinājuši Ukrainas iedzīvotāji.

"Viena no tām ir "Volga" GAZ-24. Auto bija pilnībā beigts, tikai virsbūve nebija skarta," stāsta Serhijs.

Brīvprātīgajiem nācās lietā likt iztēli, lai automašīnu atdzīvinātu un to izdarītu ar limitēti pieejamiem materiāliem.

Nu "Volga" ir pārtapusi par īstenu kaujas mašīnu - apvidus auto ar iebūvētu ložmetēju Ukrainas aizstāvjiem.

Savukārt otra pārbūvētā automašīna ir "Fiat" ražojums. Šā transportlīdzekļa pārbūves procesā vērā tika ņemti vairāku militāro ekspertu ieteikumi.

"Daudz kas ir atkarīgs no šādiem tautiešiem, kuri paši izrāda savu iniciatīvu un nežēlo savu laiku. Ceru, ka šādas darbības iedvesmos arī vēl vairākus citus cilvēkus, lai palīdzētu mums pēc iespējas ātrāk padzīt okupantu no mūsu zemes.

Protams, valdība dara visu iespējamo, lai militārpersonas nodrošinātu ar visu nepieciešamo. Taču arī sabiedrībai ir jāiesaistās un jāpalīdz cīņā pret krieviem," pateicību pauda vienības, kura saņēma abus auto, pulkvedis Oļegs Mazuroks.

"Pirms kara sākuma nodarbojāmies ar dažādu civilo metāla konstrukciju būvi, taču šobrīd esam pārstrukturējušies uz "ežu" un citu aizsargājošu metāla konstrukciju veidošanu. Mūsu vidū ir arī viens Baltkrievijas pilsonis, kurš jau vairākus gadus dzīvo Ukrainā," stāsta Ščerbakovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu