Usiks atklāj, kāda bijusi viņa pirmā oficiālā alga

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AP/Scanpix

Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks savā "YouTube" kontā faniem pastāstījis par savu pirmo oficiālo algu.

Teju katram miljonāram, kurš pie bagātības ir ticis paša spēkiem, nevis mantojis to no vecākiem, ir stāsts par laikiem, kad viņa ienākumi bija krietni pieticīgāki.

Usiks par pērn aizvadīto revanša cīņu pret Entoniju Džošua, kurā viņš uzvarēja pēc tiesnešu lēmuma, saņēma aptuveni 35 miljonus ASV dolāru. Kā atklājis pats bokseris, bērnībā strādājis burtiski par centiem.

"Mana pirmā oficiālā alga - 39 vai 37 grivnas (99 vai 94 eiro centi). Ribotinas ciemā strādāju fermā - palīdzēju vākt sienu un ganīt govis. Man toreiz bija 11 vai 12 gadi," sacīja Usiks.

Slavenais ukraiņu cīkstonis šobrīd ir viens no vislabāk apmaksātajiem bokseriem visā pasaulē. Tiesa, līdz pat 2020. gadam, kad viņš piedzīvoja debiju krietni prestižākajā supersmagā svara divīzijā, Usika kopējie karjeras ienākumi sasniedza "tikai" četrus miljonus ASV dolāru.

Usiks savā karjerā vēl nepieredzētu cīņas honorāru saņēma par pirmo dueli pret Entoniju Džošua. Toreiz ukraiņu bokseris tika pie 13 miljoniem ASV dolāru. 

35 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 20 cīņās un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem, bet pagājušā gada septembrī atņēma visas četras jostas britam Entonijam Džošua supersmagsvaros. Šā gada augustā Džošua mēģināja revanšēties, taču tika pieveikts vēl vienu reizi.

Usiks amatieru ringā ir bijis Eiropas, pasaules un olimpiskais čempions.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu