Ungārija skaidro, kāpēc nelaidīs NATO bruņojumu caur savu teritoriju uz Ukrainu (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ungārijas robeža. Ilustratīvs attēls.
Ungārijas robeža. Ilustratīvs attēls. Foto: BalkansCat/Shutterstock

Ungārija negrasās ļaut citām NATO valstīm caur tās teritoriju piegādāt tankus "Leopard 2" Ukrainai, jo negrib pakļaut briesmām etniskos ungārus, kas dzīvo Ukrainas Aizkarpatu apgabalā, piektdien preses konferencē paziņoja Ungārijas premjerministra kancelejas vadītājs Gergejs Gujāšs.

"Jautājumā par politiskajām balsīm, kas lobē karu, par to, ka tās prasa tankus "Leopard 2" Ukrainai, kancelejas vadītājs pateica, ka Ungārijai ir īpašs ģeopolitiskais stāvoklis un iespēja aizstāvēt nacionālās intereses. Viņš sacīja, ka Ungārija varētu nogādāt ieročus uz Ukrainu tikai caur Aizkarpatiem, kur vēl arvien dzīvo vairāk nekā 100 tūkstoši ungāru.

Kancelejas vadītājs uzsvēra, ka valdības mērķis ir iespējami ilgāk pasargāt Aizkarpatus no kara," rakstīja Ungārijas izdevums "Hirado", kura vietnē ir ievietots preses konferences videoieraksts.

Gujāšs arī atzīmēja, ka katras NATO dalībvalsts valdība patstāvīgi pieņem lēmumu par to, cik lielā mērā tā grib atbalstīt Ukrainu. Tomēr, ja NATO dalībvalsts iejaucas karā, tas var novest pie Trešā pasaules kara sākuma, sacīja Gujāšs.

Jau vēstīts, ka Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba piektdien paziņoja, ka jau piecas valstis, tostarp Polija un Somija, ir gatavas nodot Ukrainai tankus "Leopard 2", ja tam piekritīs šo tanku ražotājvalsts Vācija.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu