Lokalizēta gāzesvada avārija Pasvales rajonā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Maģistrālā gāzesvada avārija, kas piektdien notika Pasvales rajonā ir lokalizēta, savā tīmekļa vietnē ziņo Lietuvas gāzes pārvades sistēmas operators "Amber Grid".

Kā ziņots, Lietuvas Pasvales rajonā piektdien eksplodēja uzņēmuma "Amber Grid" apkalpotais maģistrālais gāzes vads, pa kuru gāze tiek transportēta arī uz Latviju.

Policija ziņas par sprādzienu, kura rezultātā gaisā pacēlies apmēram 50 metrus augsts uguns stabs, saņēma plkst.16.57.

Liesmas izdevās apslāpēt aptuveni četru stundu laikā.

Avārijā cietušais gāzes vads tiek izmantots Lietuvas ziemeļdaļas apgādei un gāzes transportēšanai uz Latviju.

Gāzes transportēšanas sistēma avārijas vietā sastāv no diviem paralēliem cauruļvadiem. Sprādzienā tika bojāts tikai viens no tiem, kamēr otrs palika neskarts.

Gāzes plūsma bojātajā cauruļvadā tika nekavējoties apturēta, un kad tajā esošā gāze izdega, ugunsgrēks norima.

Gāzes piegāde patērētājiem Pasvales rajonā un citviet Lietuvas ziemeļos tika nodrošināta pa avārijā neskarto cauruļvadu. Piektdienas vakarā tika atjaunota gāzes transportēšana arī uz Latviju.

Kā pavēstījis "Amber Grid" ģenerāldirektors Nemuns Bikņus, sprādzienā bojātais cauruļvada posms, domājams, tiks atjaunots tuvāko dienu laikā.

"Tiesībsargāšanas iestādes un "Amber Grid" speciālisti šobrīd izmeklē iespējamos incidenta cēloņus, taču līdz šim mums nav informācijas par jebkādu apzinātu kaitējumu cauruļvadu infrastruktūrai, ko būtu izraisījusi trešā puse," uzsvēris Bikņus.

Uzņēmums norādījis, ka gāzesvadi ir potenciāli bīstami objekti, un aicinājis pilsoņus pievērst uzmanību brīdinājuma zīmēm, kas iezīmē gāzesvada maršrutu, un neveikt neplānotus un neautorizētus darbus cauruļvada aizsargzonā.

Kā ziņots, vietējie piektdienas vakarā pēc gāzesvada sprādziena stāstīja, ka dienā netālu no avārijas vietas notikuši kaut kādi darbi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu