Turcija: Ne Maskavai, ne Kijivai nav militāru līdzekļu, lai uzvarētu karā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto: Siarhei Liudkevich/Shutterstock

Turcija paudusi gatavību uzstāt uz lokālu uguns pārtraukšanu Ukrainā, jo nedz Maskavai, nedz Kijivai nav militāru līdzekļu, lai uzvarētu karā, žurnālistiem norādīja Turcijas prezidenta ārlietu padomnieks Ibrahims Kalins.

Viņš par mazticamu uzskata variantu, ka karojošās puses varētu būt gatavas noslēgt visaptverošu miera līgumu tuvāko mēnešu laikā, vēsta izdevums "Hurriyet Daily News".

Tomēr augstās cenas dēļ, ko pusēm nākas maksāt par kauju turpināšanu, uzskata Kalins, var tās drīzumā piespiest mainīt savas pozīcijas un piekrist lokāliem pamieriem atsevišķās kauju zonās.

"Turcija ir gatava uzstāt uz lokālu uguns pārtraukšanu un nelielu lokālu deeskalāciju," žurnālistiem sacīja Kalins.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans izmanto savas labās attiecības ar Kijivu un Maskavu centienos izbeigt teju 11 mēnešus ilgstošo karu, atgādina laikraksts.

Turcija uzņēmusi delegācijas, kas pavasarī tur veda sarunas, kā arī palīdzējusi ar ANO atbalstu noslēgt vienošanos par "labības koridoru" Melnajā jūrā.

Erdogans Ukrainas un Krievijas līderiem vairākkārt piedāvājis savus starpniecības pakalpojumus, tomēr sarunu perspektīvas šobrīd ir neskaidras pušu nesamierināmo pozīciju dēļ.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu