Jēkabpils plūdos cietušajiem valdība sniegs finansiālu palīdzību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Plūdi Jēkabpilī.
Plūdi Jēkabpilī. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Cilvēkiem un Jēkabpils novada pašvaldībai, kas cietusi plūdos, valdība sniegs finansiālu atbalstu, svētdien, 15. janvārī, pēc Krīzes vadības padomes sēdes solīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka patlaban vēl ir pāragri spriest par plūdu nodarīto postu apjomu, taču, tiklīdz ūdens līmenis stabilizēsies, tiks veikti aprēķini un lemts valdībā par nepieciešamās finanšu palīdzības apjomu.

"Skatīsimies, kādas būs atbalsta iespējas gan katrai ministrijai, gan valdībai, un pieņemsim lēmumu par finansiālas palīdzības sniegšanu gan pašvaldībai, gan iedzīvotājiem," uzsvēra Kariņš.

Jau rakstīts, ka Daugavā pie Jēkabpils no upes augšteces turpina nākt klāt jauni vižņi, applūst plašas teritorijas. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests kopš 8. janvāra izglābis 34 cilvēkus no applūdušajām teritorijām.

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ziņo, ka sestdien plkst. 21.50 ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils sasniedzis 8,81 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta. Nakts laikā ūdens līmenis nedaudz nokrities, taču aizvien pārsniedz sarkanā brīdinājuma kritēriju - 8,4 metru atzīmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu