Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils turpina samazināties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Applūdusī Jēkabpils.
Applūdusī Jēkabpils. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sestdienas, 14. janvāra, rītā Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis sasniedza augstāko atzīmi pēdējās desmitgadēs. Tomēr līdz pirmdienas rītam tas sarucis par 68 centimetriem, norāda Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Pirmdien plkst. 5 ūdens līmenis Jēkabpils novērojumu stacijā bija 8,24 metri virs nulles punkta. Augstākais ūdens līmenis - 8,92 metri - tika sasniegts sestdien ap plkst. 9, un tas bija tikai piecus centimetrus zemāks par 1981. gada pavasara plūdu rekordu.

Pēdējās divās diennaktīs ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminās nepārtraukti, taču lēni. Iesākumā tas kritās par vienu centimetru stundā, patlaban tas samazinās par diviem centimetriem stundā.

Upe Jēkabpilī aizvien ir piepildīta ar vižņiem, ledus kustība ir minimāla.

Lejpus Jēkabpils - pie Zeļķiem un Pļaviņām - kopš svētdienas vakara ledus kustības dēļ vērojamas ūdens līmeņa svārstības. Gan pie Zeļķu tilta, gan pie Pļaviņām ūdens līmenis agrā pirmdienas rītā ir zemāks par gada sākumā sasniegto maksimālo atzīmi.

Jau ziņots, ka vižņu sablīvējums Jēkabpils apkārtnē stiepjas 25 kilometru garumā, svētdien pēc Krīzes vadības padomes sēdes atzina LVĢMC Prognožu un klimata daļas vadītājs Andris Vīksna.

Visā valsts teritorijā aizvien spēkā hidrologu izsludinātais dzeltenās pakāpes brīdinājums par augstu ūdens līmeni upēs, pie Pļaviņu ūdenskrātuves spēkā oranžais brīdinājums, pie Daugavas Jēkabpils novadā - sarkanais brīdinājums, kas pagaidām pagarināts līdz plkst.14 pirmdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu