VIDEO ⟩ Pulkvedis: Karadarbība Ukrainā no abām pusēm zināmā mērā ir iestigusi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukraiņu karavīri Zaporižjas apgabalā.
Ukraiņu karavīri Zaporižjas apgabalā. Foto: Reuters/ScanPix

Šobrīd karadarbība Ukrainā zināmā mērā ir iestigusi. Jauns okupantu uzbrukums Kijivai joprojām izskatās mazticams, pirmdienas, 16. janvāra, rītā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja Latvijas Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandieris, pulkvedis Kaspars Pudāns.

Lai arī pēdējos mēnešos ir vērojama zināma Krievijas karavīru koncentrēšana Baltkrievijā, eksperts ir pārliecināts, ka Baltkrievijā krievu karavīrus pamatā tikai apmāca un draudi par iespējamu došanos no šīs valsts uz Ukrainu ir savā ziņā māņu manevrs, lai Ukraina būtu spiesta daļu savu militāro spēku turēt Kijivas apkārtnē.

Pudāns neredz arī nekādas pazīmes, ka Baltkrievija piekāpsies un tieši iesaistīsies Krievijas sāktajā karadarbībā.

Pulkvedis atzina, ka pašlaik karadarbība no abām pusēm ir zināmā mērā iestigusi. Ukrainas pusei zināmu izrāvienu vajadzētu dot smagā bruņojuma piegādēm no Rietumiem, tomēr šī tehnika vēl būs jāapgūst, kas prasīs mēnešus.

Savukārt Krievija spējot vien audzēt karadarbībā iesaistītās cilvēku masas, kurām tomēr ir zināma nozīme un ar to palīdzību izdevies apturēt Ukrainas pretuzbrukumus.

Savukārt virspavēlniecības izmaiņās no Krievijas puses lielu nozīmi Pudāns neredz un uzskata, ka pamatā kara operāciju vadītāju regulārā maiņa signalizē vien par Krievijas puses izmisumu, nespējot panākt savu izvirzīto mērķu sasniegšanu.

Vērtējot pašlaik aktuālās cīņas pie Soledaras un Bahmutas, kur abas puses cieš lielus zaudējumus, Pudāns uzskat, ka stratēģiskas nozīmes abām šīm pilsētā nav - tās abām pusēm tagad vairāk ieguvušas simbolisku nozīmi. Viņš atzīmēja, ka Krievija Soledarā pamatā iegājusi ar vieglajiem kājiniekiem, kas nedod iespējas turpināt uzbrukuma izrāvienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu