Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Pirms 34 gadiem Maskavā tika nežēlīgi noslepkavotas divas igauņu meitenes. Noziegums beidzot tiek atšķetināts (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lizler/Shutterstock

Krievijas amatpersonas paziņojušas, ka atrisinājušas 34 gadu senu slepkavību, kad Maskavā tika nogalinātas divas igauņu meitenes. Viens no slepkavām ticis aizturēts, bet pārējie divi jau miruši, atsaucoties uz "Telegram" kanālu "112", vēsta igauņu medijs "Rus Postimees". 

1989. gada 28. martā Eda Aikla un Krista Sarapa ieradās Maskavā ar vilcienu. 17 gadus vecās igauņu meitenes dzīvoja Tallinā un mācījās 11. klasē. Divas dienas vēlāk viņas tika atrastas nežēlīgi noslepkavotas Maskavā.

Pēc 34 gadiem Maskava paziņojusi, ka noziegums beidzot ticis atrisināts, pateicoties ģenētiskajai pārbaudei, un viens no slepkavām aizturēts. 

29. marta pēcpusdienā meitenes devās uz veikalu. Viņas nonāca līdz viesnīcai "Rossija", kur tolaik bija iespēja samainīt naudu pēc neoficiāla kursa. Viesnīcā nereti uzturējās arī cilvēki no noziedzīgām aprindām. 

Viens no viņiem bija Dmitrijs Zaharovs, kurš jau 1989. gadā bija vienu reizi notiesāts par zādzību.

Zaharovs nopratināšanā stāstīja, ka abas igauņu meitenes saticis netālu no viesnīcas. Ar Zaharovu kopā bija vēl divi viņa līdzgaitnieki. Vīrieši aicināja meitenes pasēdēt restorānā, bet vēlāk veda mājās.

Tajā vakarā kompānija nonāca kādā ielā, kas nebija apgaismota, bet mašīnas tur brauca reti.

Zaharovs apgalvoja, ka meitenes it kā pašas uzņēmušās iniciatīvu, bet tad sākušas kliegt, ka tiek izvarotas.

"Izkāpu no mašīnas un ieraudzīju meiteni, kura sāka trakot," stāsta Zaharovs. 

"Kad viņa sāka kliegt, ka mūs nodos policijai un ievietos apcietinājumā, es satvēru viņu aiz galvas, nometu zemē un sāku žņaugt. Pēc dažām minūtēm viņa nomira."

Šī slepkavība izraisīja lielu sašutumu. Laikraksti vēstīja par notikušo, un Igaunijas pārstāvji solīja atlīdzību par palīdzību aizdomās turamo atrašanā.

Tomēr aculiecinieku slepkavībai nebija. Gadu vēlāk izmeklēšana tika apturēta, un tikai pēc gadu desmitiem to sāka no jauna.

Zaharova līdzdalība slepkavībā tika atklāta, pateicoties ģenētiskajai ekspertīzei. Meiteņu drēbes ar slepkavu DNS pierādījumiem visus šos gadus tika glabātas kā lietiskie pierādījumi.

Kad Zaharovs 2022. gada 21. decembrī tika aizturēts saistībā ar igauņu meiteņu slepkavību, viņš sākotnēji paziņoja, ka ir tikai liecinieks, un slepkavību izdarīja viņa paziņas. Vienlaikus par izvarošanu viņš neko neteica, minot vien to, ka viens no viņa līdzgaitniekiem mašīnā nodarbojies ar seksu ar vienu no meitenēm pa ceļam uz mežu.

Patlaban tiek pārbaudīta Zaharova versija, kā arī, vai noziegumā ir bijuši iesaistīti divi aizturētā paziņas, kuri nu jau ir miruši.

Izmeklētāji gan uzskata, ka vīrieša liecības neatbilst objektīvajai nozieguma ainai.

Saskaņā ar vienu no Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komitejas versijām, meitenes tika izvarotas un nožņaugtas mežā ar virvi un jostu. Tomēr meiteņu ķermeņi liecināja, ka viņas tikušas vilktas pa zemi, un ekspertīzes slēdziens liecina, ka zeme uz upuru apģērba neatbilst to atrašanas vietas augsnei. Tāpēc netiek atmesta versija, ka noziegums ticis izdarīts citur.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu