"Shēma lētticīgiem ļaudīm." Sociālo tīklu lietotāji apspriež naudas kāšanas projektu "Jaunlatvija" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Denis Moskvinov/Shutterstock

"Jaunlatvija" ir viens no projektiem, kurš, vēl īsti nesācies, pievērsis sev policijas, patērētāju tiesību aizstāvju un sociālo tīklu lietotāju uzmanību. Tā galvenais organizētājs ir bēdīgi slavenais Ernests Rieksts, kurš saukts pie kriminālatbildības saistībā traģisko ugunsgrēku nelegālā hostelī Merķeļa ielā, Rīgā, 2021. gada 28. aprīlī. Ugunsgrēkā bojā gāja deviņi cilvēki. 

Daudzi atceras Pasaules sienu – "Jaunlatvijas" projektam līdzīgu ziepju burbuli.

Cilvēki ar lielu dzīves pieredzi atceras vēl senāku solījumu projektu.

Dažiem liekas, ka starp jaunlatviešiem un "jaunlatviešiem" ir pārāk acīmredzamas atšķirības, lai varētu sameklēt kādu nebūt pēctecības pazīmi.

Cilvēkus, kuri nav dzirdējuši par "Jaunlatvijas" piedāvājumu, diezgan izsmeļoši apgaismo "Twitter" lietotāja Slaidā 40-gadniece. 

Zināmu "uzticību" dažos "potenciālajos investoros" vieš galvenā runasvīra ekspertīze salu jautājumos. (Ko diemžēl nevar teikt par viņa pieredzi hosteļu jautājumos, atzīmē daži komentētāji.)

Jārēķinās gan, ka salu eksperts pludmalē no gliemežvākiem regulāri izliks Z burtu.

Daži apbrīno projekta izveidotāju lakonisko izteiksmes stilu – interesentiem jāiztiek bez sīkas, nevienam nevajadzīgas informācijas.

Īpašu uzmanību izpelnījies solījums integrēt izmirstošu sugu dzīvniekus sabiedrībā.

Taču ne visi noteikumi visiem ir pa prātam.

Ļaudis ļaujas jaunradei. Dažiem jau radušies pirmie attēli no nākotnes. 

"Jaunlatvija", pabīdies - Jaunalūksnija nāk! 

Kas notiks ar cilvēkiem, kas kaut kādu iemeslu dēļ tomēr būs iegādājušies īpašumu uz "Jaunlatvijas" salas? Daudzi domā, ka naudiņa un visi gali būs ūdenī. Ūdenī, kas apskalos tā arī nenopirkto "Jaunlatvijas" salu. Jo jau tagad ir acīmredzams, ka pirkt kaut kādu salu nekad nav bijis plāns.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu