FOTO ⟩ "Mans vectēvs bijis zināms kriminālpolicijas izmeklētājs." Lelde Kovaļova par jaunāko projektu "Nelūgtie viesi" (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Foto: Valentina Abrazey

Nupat svinīgi, spraigi un noslēpumaini aizvadīta daudzsēriju filmas "Nelūgtie viesi" pirmizrāde, kas norisinājās "Digital Art House". Īsi pirms projekta pirmo divu sēriju atrādīšanas pirmizrādes viesiem "Apollo.lv" aprunājās ar projekta producenti Leldi Kovaļovu. 

Brīdi pirms "Nelūgtie viesi" piedzīvoja pirmizrādi, "Digital Art House" telpās aktieri un viesi draudzīgi čaloja, aprunājot projekta laikā piedzīvoto, uzdodot interesējošus jautājumus, uzņemot kopīgas fotogrāfijas, izsakot pateicību projekta režisoram Vladam Kovaļovam, producentei Leldei Kovaļovai, operatoram Tomam Zarānam, aktieriem un visiem citiem projektā iesaistītajiem.

Svētku vakarā uz mirkli izdevās sastapt arī producenti, kura ieskicēja filmēšanas gaitu un atklāja interesantus faktus par projektu "Nelūgtie viesi".

Foto: "Nelūgtie viesi" pirmizrāde

"Ļoti lepojos, ka mūs atbalstīja neticami liels daudz cilvēku un uzņēmumu. Tas bija pārsteidzoši, jo pēc iepriekšējā projekta "Bezvēsts pazudušās", mēs sastapāmies ar dubultu atbalstu. Visu cieņu katram, kas palīdzēja, jo filmēšana nebija viegla," tā Kovaļova.

Kandavas šarms

Gandrīz visas daudzsēriju filmas "Nelūgtie viesi" epizodes ir uzņemta Kandavā. Vaicāta, kāpēc tieši šī Latvijas pilsēta, Kovaļova saka: "Režisoram Vladam Kovaļovam ļoti patika šī pilsēta, jo

tā  ir ļoti kinematogrāfiska. Mazas, šauras ieliņas. Skaistas ēkas, ļoti maz komerciālo nosaukumu. Mēs bijām sajūsmā."

Arī šī daudzsēriju filma "Nelūgtie viesi", līdzīgi kā "Bezvēsts pazudušās", būs astoņās sērijās, bet devītā būs dokumentāla filma par to, kā tapa projekts, paskaidroja producente.

Filmēšanas process norisinājies mazāk nekā divu mēnešu laikā. "Ir izdarīts milzīgs darbs, reizēm pat filmējām 20 stundas dienā. Bet kas ir interesanti - vairāk nekā pusgadu norisinājās aktieru proves."

Kā zināms, Lelde Kovaļova ir romānu "Bezvēsts pazudušās", "Svešinieki", "Šoseja" un "Tvitera tiesa" autore. Producējusi vairākus kino projektus, tajā skaitā "Tet" oriģinālseriālu "Bezvēsts pazudušās", kā arī jaunāko sniegumu "Nelūgtie viesi".

Kāpēc detektvīžanrs?

Kovaļova pārstāv detektīvžanru. Un interesanti, kāpēc tieši šis žanrs? "Es pieļauju, ka

kaut kādā mērā tas saistīts ar to, ka mans bioloģiskais vectēvs ir bijis zināms kriminālpolicijas izmeklētājs,

diemžēl mēs nepaguvām iepazīties. Šoreiz man par prieku scenāriju rakstīja mans vīrs Vlads Kovaļovs, un es priecājos, ka beidzot neviens man neprasīja filmēšanas laukumā, kā es jūtos, kad tika ekranizēta mana grāmata."

Kovaļovu kopdarbs tiek novērtēts ar atzinīgiem vārdiem pat no skarbākajiem kritiķiem. Vaicāta, kas ir viņu veiksmes atslēga, Kovaļova teic: "Es domāju, ka būtiskākais iemesls ir tas, ka mēs esam ļoti prasīgi paši pret sevi. Režisors un visa komanda ir gatavi strādāt daudzas darba stundas, ieguldīt milzīgus enerģijas resursus, lai mēs panāktu to maksimālo labāko rezultātu, kādu varam. Otra lieta, pilnīgi atklāti sakot, ir mūsu sadarbības partneris "Tet", kuram ir tikpat nopietna attieksme, cik mums - darīt vislabāko."

Atklāj jaunos talantus

Arī iepriekšējos projektos tika dota iespēja jaunajiem censoņiem pierādīt sevi filmēšanas laukumā, un tā tas bijis arī šoreiz. "Mēs katru gadu meklējam jaunos talantus provēs. Aktieru proves mēs organizējam vismaz pusgadu, kas Latvijā ir diezgan netipiski, īpaši seriālu nozarē, un

mēs šajā projektā saņēmām 650 pieteikumus tikai uz jaunajiem aktieriem, un no viņiem tika atlasīti tikai desmit labākie. 

Režisors mums pat mazā epizodiskā lomā neļauj ieiet aktierim, par kuru viņš nav drošs. Viņš ir ļoti prasīgs, bet mums ir rezultāts."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka daļu aktieru skatītāji jau būs satikuši arī Vlada Kovaļova iepriekš režisētajā daudzsēriju filmā "Bezvēsts pazudušās", taču šajā darbā viņi spēlēs ļoti izteiktas pretstatu lomas, no labajiem tēliem kļūstot par sliktajiem un otrādi. Turklāt vairāki aktieri piedzīvojuši ļoti izteiksmīgas vizuālās pārvērtības, kas krasi izmainīs viņu ierasto tēlu.

Kurš nogalināja Valteru Pētersonu

Daudzsēriju filmas veidotāji sola: ja pēc pirmo divu sēriju noskatīšanās kādam šķitīs, ka ir zināms, kurš nogalināja Valteru Pētersonu, tad visticamāk, skatītājs būs kļūdījies.

Jo, iespējams, viesu mājā nekas nebija tā, kā sākumā izskatījās.

"Nelūgtie viesi" anotācija: pēc ballītes kādā viesu mājā meža ielokā tiek atrasts miris jubilārs – 27 gadus vecais Valters. Par aizdomās turamiem kļūst visi, kuri bija šajās dzimšanas dienas svinībās, – Valtera tuvākie un uzticamākie draugi. Turklāt izmeklēšanu sarežģītāku padara fakts, ka visi liecinieki nepārtraukti melo un neviens nav gatavs atklāt, kas patiesībā notika slepkavības naktī, pēc kuras katram no viņiem dzīve vairs nekad nebūs tāda kā iepriekš. Jo mums katram ir kāds noslēpums, ko mēs nekad negribētu atklāt pārējiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu