"Viss, kas vien atrodas mājās, ir zem ūdens." Plūdi Jēkabpilī skāruši arī autosportista Nitiša mājas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rallijkrosa autobraucējs Reinis Nitišs ir dzimis jēkabpilietis, bet šobrīd atrodas atpūtas braucienā Indonēzijā. Viņš izdevumam "Kas Jauns" stāsta par dzimtajā pilsētā notiekošo un to, kādas sekas plūdi atstājuši viņa ģimenei. 

"Šobrīd no atpūtas ne miņas, jo domās esmu ar to, kas notiek mājās, kas notiek ar mūsu un Jēkabpils iedzīvotāju iedzīvi. Nav patīkami," izdevumam "Kas Jauns" atklāj Nitišs.

Reinis, kurš ar sievu Lauru dzīvo viņa mammas vecvecāku mājās Daugavas krastā, neslēpj, ka tās ir apdraudētas katru gadu, taču šogad situācija ir īpaši dramatiska.

"Nu mūsu lauku mājās ūdens ir līdz logiem, tas nozīmē - istabās metra augstumā. Protams, visi dīvāni, televizori, krēsli, skapji, veļas mašīnas, ledusskapji, viss, kas vien atrodas mājās, ir zem ūdens," stāsta sportists.

Tāpat viņš uztraucas par otro māju - jaunbūvi, kas tikko praktiski pabeigta. "Te arī ir manu vecāku māja un mūsu bizness – viesnīca," satraukumu par dzimtajā pilsētā notiekošo pauž Nitišs.

Sportists cer, ka ūdens atradīs ceļu, kur aizplūst, un tur īkšķus, lai situācija uzlabotos. 

Jaunākā informācija liecina, ka Daugavā pie Jēkabpils turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās par aptuveni trim centimetriem stundā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Pēdējā diennaktī ūdens līmenis krities par vairāk nekā pusmetru. Kopš sestdienas rīta, kad Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis sasniedza augstāko atzīmi pēdējās desmitgadēs, tas samazinājies par vairāk nekā 1,2 metriem.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) intervijā "Rīta Panorāmai" 17. janvārī rītā sacīja, ka Jēkabpilī turpina likvidēt plūdu sekas, lai iedzīvotāji varētu atgriezties mājās. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu