Policijai Latvijā izdevies novērst kāda uzņēmēja pasūtījuma slepkavību (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Brian A Jackson/Shutterstock

Valsts policijai izdevies novērst kāda uzņēmēja pasūtījuma slepkavību. To plānoja personas paziņa mantkārīgā nolūkā, norāda policija.

2022. gada nogalē policijas rīcībā nonāca operatīvā informācija, ka tiek plānota kāda uzņēmuma īpašnieka pasūtījuma slepkavība.

Nekavējoties veikti nepieciešamie pasākumi, lai novērstu draudus konkrētās personas dzīvībai, kā arī īstenota virkne neatliekamo operatīvo darbību, kuru laikā noskaidrots, ka

slepkavības pasūtītājam jau ir zināma cietušā dzīvesvieta, ikdienas grafiks un pārvietošanās maršruti, kā arī ir jau sagatavoti nozieguma rīki un līdzekļi.

Izmeklēšanā gūti pierādījumi pasūtītāja nodomam un 16. decembrī 1992. gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts, savukārt 18. decembrī viņam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka slepkavības pasūtītājs un organizētājs ir cietušā vīrieša paziņa un viena no nozieguma pamatversijām saistīta ar mantiska rakstura attiecībām, lai neatdotu cietušajam parādu.

Kriminālprocesā vīrietis tiek turēts aizdomās par sagatavošanos slepkavības izdarīšanai mantkārīgā nolūkā. Ciešā sadarbībā ar Dienvidlatgales apgabala prokuratūru izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

"Šīs kategorijas lietas ir sarežģītas un grūti izmeklējamas, īpaši, ja informācija par plānoto noziegumu saņemta brīdī, kad personas dzīvībai jau ir reāli draudi. Šādos gadījumos ir jāreaģē nekavējoties un nav vietas kļūdām - tās var būt izšķirošas.

Tikai pateicoties Valsts policijas amatpersonu profesionalitātei un pieredzei, ir glābta cilvēka dzīvība un aizturēta persona," uzsvēris Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietnieks Romāns Jašins.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu