Liepiņam augstvērtīgs rezultāts Austrālijas velobrauciena pirmajā posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš
Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš trešdien Tenandas apkārtnē ieņēma sesto vietu daudzdienu velobrauciena "Tour Down Under" (UCI kat.2.UWT) pirmajā posmā.

Riteņbraucēji mēroja 149,9 kilometrus Tenandas apkārtnē, divreiz cīnoties par punktiem ceturtās kategorijas kāpumos Menglera kalnā.

Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) ziņo, ka riteņbraucējiem bija jāveic četri apļi Tenandas pilsētā un tās apkaimē. Lai arī riteņbraucēji katrā aplī pārvarēja 4,5 kilometru garu kāpumu, tomēr grupa noturējās kopā līdz pat finišam. Līdz izšķirošajiem mirkļiem tika likvidēts arī dienas atrāviens.

Pēdējos kilometros vadošo sprinteru komandu starpā notika spraiga cīņa par labāku pozīciju grupas priekšā. Lielisku darbu paveica arī Liepiņa komandasbiedri.

Sākoties pēdējam kilometram, grupas vidū notika masveida kritiens, tomēr Liepiņš bija pirms tā.

LRF ziņo, ka latvietis finiša spurtu uzsāka no 12.pozīcijas. Viņam izdevās uzlabot savas pozīcijas, tomēr līdz labāko trijniekam nedaudz pietrūka.

Grupas finišā, distanci veicot trijās stundās 37 minūtēs un 35 sekundēs, ātrākais bija vācietis Fils Bauhauss ("Bahrain - Victorious").

Viņš apsteidza Austrālijas riteņbraukšanas zvaigzni Keilebu Jūenu ("UniSA-Australia") un vēl vienu mājinieku no "Jayco AlUla" komandas Maiklu Metjūzu.

Liepiņam priekšā 139 braucēju konkurencē finišēja arī "UAE Team Emirates" komandas itāļu braucējs Alesandro Kovi un francūzis no "Groupama - FDJ" vienības Pols Penuets.

Par sniegumu trešdien "Trek - Segafredo" komandas sprinteris Liepiņš nopelnīja 15 UCI punktus.

Kopvērtējumā līdera godu saglabā prologa uzvarētājs itālis Alberto Betiols no "EF Education-EasyPost" komandas.

Uz otro vietu pakāpies Metjūzs, līderim zaudējot sešas sekundes, bet vēl divas sekundes atpaliek otrās vietas ieguvējs prologā amerikānis Magnuss Šefīlds ("Ineos Grenadiers").

Liepiņš pakāpies uz 101.vietu, Betiolam zaudējot 51 sekundi.

"Tour Down Under" daudzdienu velobrauciens norisinās kopš 1999.gada un ir Pasaules tūres sezonas pirmās sacensības. Turpinājumā pirmie trīs posmi būs samērā līdzeni, bet noslēdzošajos divos paredzēti vairāki kāpumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu