Cik ir par daudz prasīts no UFC? Bijušais čempions Nganū atklāti par šķēršļiem līguma pagarināšanā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais UFC smagā svara čempions Fransiss Nganū, viesojoties Ariela Helvanī vadītajā šovā "MMA Hour", atklājis savas prasības līguma pagarināšanas pārrunās ar UFC.

Aizvadītajā nedēļas nogalē kļuva zināms, ka UFC ir pārtraukusi līgumatiecības ar savu smagā svara čempionu Fransisu Nganū.

UFC prezidents Deina Vaits preses konferencē paziņoja, ka nespēja ar kamerūnieti vienoties par līguma pagarināšanu.

Vaits arī sacīja, ka, viņaprāt, Nganū karjeras turpinājumā par labu naudu vēlas cīnīties ar vājākiem pretiniekiem. Tāpat viņš arī atklāja, ka līgumu parakstīšanas gadījumā Nganū būtu kļuvis par vislabāk apmaksāto smagā svara cīkstoni UFC vēsturē.

Nganū skaidroja, ka jaunais līgums bijis aptuveni astoņus miljonus ASV dolāru vērts. Runa bijusi par trim cīņām. Nganū esot vēlējies trīs cīņas bez UFC raksturīgā punkta par līguma automātisko pagarināšanu.

"Es nejutos brīvs," par ierasto līguma struktūru, kas paredz, ka beidzoties līgumam, visas "kārtis" ir UFC rokās, izteicās Nganū.

Kamerūnietis nākamās trīs cīņas vēlējies aizvadīt pret šādiem cīkstoņiem: Džonu Džounsu, Stipi Miočiču un vēlreiz Džounsu.

Tomēr līguma struktūra ne tuvu neesot bijis vienīgais jautājums, kas apturējis pārrunu attīstību.

"[Gadu gaitā] Esmu sapratis, ka tu pie sarunu galda nevari sagaidīt, ka tiksi pie visa, ko vēlies. Bet tu ceri, ka otra puse mēģinās vienoties vismaz par kompromisu. Es prasīju daudz ko. Protams, es negaidīju, ka visas manas prasības tiks apmierinātas. Bet cerēju, ka vismaz vienai vai divām prasībām [UFC] piekritīs," sacīja Nganū.

Cīkstoņa prasības bija šādas:

  • Apmaksāta veselības apdrošināšana;
  • Iespēja cīkstoņiem piesaistīt pašiem savu sponsorus;
  • Cīkstoņu pārstāvis UFC valdes sanāksmēs.

Kā skaidroja pats Nganū, UFC atbilde bijusi nelokāma: "Mēs šādi nenodarbojamies ar biznesu. Tu taču vari sev nopirkt veselības apdrošināšanu."

"Jā, es tagad varu samaksāt par savu veselības apdrošināšanu. Bet kā ar cīkstoņiem pašā apakšā? Cīkstoņiem, kuriem ir 10+10 tūkstošu līgums. Cīkstoņiem, kuri zaudējuma gadījumā saņem tikai 10 tūkstošus. Viņi nevar atļauties veselības apdrošināšanu. Es esmu bijis tādā situācijā un to joprojām ļoti labi atceros," sacīja Nganū.

 "Zināju, ka neko nepanākšu, bet vismaz paprasīju," noteica cīkstonis.

Nganū savas UFC karjeras laikā 14 cīņās izcīnīja 12 uzvaras, pieveicot tādus leģendārus cīkstoņus kā Stipi Miočiču, Alistāru Overīmu, Keinu Velaskezu, Andreju Arlovski un Žunioru dos Santošu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu