FOTO Kā Krievijas varas elites bērni turpina uzdzīvot "šausmīgajos" Rietumos un citviet (8)

Foto: twitter.com
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sankcijām pakļauto Krievijas amatpersonu, tiesībsargājošo iestāžu un parlamenta deputātu bērni turpina apmeklēt NATO un Eiropas Savienības valstis, noskaidroja medijs "Insider". 

Arī Dubaija, Bali, Maldīvu salas un Seišelu salas ir iecienītas atpūtas vietas ceļotājiem, kuru tēvi karo ar Ukrainu.

Nariškina meita NATO valstīs un citviet

"Maskas ir kritušas, Mums ir skaidrs, ka NATO bloks īsteno hibrīdkaru gan pret Krieviju, gan mūsu sabiedroto Baltkrievijas Republiku," aizvadītajā vasarā sacīja Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta direktors Sergejs Nariškins. Tajā pašā vasarā viņa meita Veronika devās atvaļinājumā uz Turciju, NATO valsti.

Foto: Ekrānuzņēmums no Instagram.com

Nariškina meitas "Instagram" ir slēgts, taču "Insider" ir atklājis viņas tuvākās draudzenes Viktorijas Kosolapovas kontu. Viktorija ir bijušā futbola kluba Maskavas "Lokomotiv" un Krievijas izlases futbolista Alekseja Kosolapova meita.

Foto: Ekrānuzņēmums no Instagram.com

Viktorija un Veronika bieži ceļo kopā. Sociālajā tīklā "Instagram" var atrast fotogrāfijas, kurās viņas kopā atpūšas Itālijā, Grieķijā un citās Eiropas valstīs.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram.com".

Pirms Jaunā gada Nariškina meita devās uz Bali. Viņi kopā ar draudzeni apmetās viesnīcā "AYANA Resort Bali", kur viena nakts maksā vairāk nekā 500 ASV dolāru.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram.com"

Savukārt 2023. gada pirmās dienas Veronika pavadījusi Dubaijā.

Kopš Krievijas sāktā kara sākuma viņa ir bijusi arī Seišelu salās. Kopumā viņa var brīvi pārvietoties pa pasauli: Nariškina ģimenes locekļi nav iekļauti sankciju sarakstos.

Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta direktora meita Maskavā dzīvo savā 179 kvadrātmetru plašajā dzīvoklī Lomonosova mikrorajonā; tā vērtība ir aptuveni 60 miljoni rubļu (ap 800 000 eiro).

Nariškina meitai pieder 7% uzņēmuma "Kenton" akciju. Uzņēmums par 6 miljardiem rubļu ir nodevis ekspluatācijā milzīgu (92 000 kvadrātmetru) ražošanas un noliktavu kompleksu Krasnogorskā. Nariškinas uzņēmējdarbību atbalsta Maskavas apgabala valdība. Vēl viņai pieder viesnīca "MillCreek" ar golfa laukumu Ļeņingradas apgabalā.

Šoigu meita izklaidējas Dubaijā

Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu meita Ksenija Šoigu devās uz Dubaiju Jaungada brīvdienās. Medijs "Insider" pamanīja fotogrāfiju, kurā viņa redzama atvaļinājumā Apvienotajos Arābu Emirātos kopā ar vīru, blogeri Alekseju Stoļarovu.

Foto: The Insider

"Insider" noskaidroja viesnīcu, kurā pāris apmetās. Tā ir "Caesars Palace Dubai". Uzturēšanās tur būtu izmaksājusi vismaz 500 000 rubļu (ap 6700) par nakti.

Ksenija nopelnīja savu skaisto dzīvi, pateicoties tēva korumpētajiem sakariem. Viņai piederēja investīciju uzņēmums "Capital Performance" un izmantoja budžeta miljardus.

Ksenijas uzņēmumi nodrošina apmaksātas medicīniskās pārbaudes autovadītājiem valsts iestādēs, kā arī saņēma apakšuzņēmuma līgumus no oligarha Genādija Timčenko par stadionu, tiltu un ceļu būvniecību. Visbeidzot, viņa ir valstij piederošās "Gazprombank" priekšsēdētāja vietnieka padomniece un kļuva par oligarha Vladimira Jevtušenkova fonda vadošo partneri. Gan Jevtušenkovs, gan Timčenko ir Aizsardzības ministrijas līgumdarbinieki.

Antiamerikāniski noskaņotā senatora Džabarova dēls atpūšas ASV

2021. gada vasarā Krievijas televīzijas kanāls "REN TV" pārraidīja dokumentālo filmu, kurā tika uzbrukts Krievijas opozīcijai, kas, iespējams, kalpo ASV. Viens no galvenajiem runātājiem bija Krievijas Federācijas padomes loceklis Vladimirs Džabarovs.

Kā novēroja "Insider", kamēr senators atmaskoja "proamerikānisko" opozīciju, viņa dēls Aleksandrs Džabarovs ceļoja pāri ASV.

Foto: Ekrānuzņēmum no "Instagram.com"

Džabarova dēls kopā ar dzīvesbiedri Sofiju Čelojancu bija atvaļinājumā Kalifornijā. Viņš arī apmeklēja Sanfrancisko un Losandželosu.

Senatora vedeklai ir Izraēlas pase, liecina nopludinātie dati no dubultpilsonības un uzturēšanās atļauju datubāzes.

Džabarova dēls atšķirībā no tēva nav iekļauts sankciju sarakstā. Tāpēc viņš turpina ceļot uz Rietumvalstīm. Kara laikā viņš savā "Instagram" profilā publicēja bildes no Zviedrijas un Norvēģijas. Pēdējos mēnešos Aleksandram ir izdevies apmeklēt arī Turciju un Dubaiju.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram.com"

Džabarova dēlam pieder Kipras uzņēmums "Valuestage Trading Limited", ar kura starpniecību viņš investē Krievijas nekustamo īpašumu attīstītājā "RKS Development". Viņš ieguldīja 17,5 miljonus ASV dolāru ārzonas uzņēmumā. Ar "RKS Development" starpniecību Džabarovi ir saistīti ar uzņēmēja Igora Sagirjana ģimeni. Viņš ir senatora ilggadējs "labdaris".

Matvijenko un Žukova vedeklas

Krievijas Federācijas Padomes priekšsēdētājas Valentīnas Matvijenko dēls Sergejs Matvijenko savu pirmo kapitālu ieguva, kad viņa māte bija Sanktpēterburgas gubernatore. Sergejs iznomāja un privatizēja pilsētas īpašumu, izmantojot "investīciju līgumus" ar Sanktpēterburgas mēra biroju. Viņš ar savu uzņēmumu starpniecību ir iztērējis miljardiem rubļu, slēdzot valsts līgumus par kanalizācijas sistēmu remontu dažādos Krievijas reģionos.

Matvijenko dēla sievu sauc Jūlija. Viņai patīk atpūsties ģimenes villā Itālijā, Kambodžā un Turcijā. Matvijenko vedekla Jaungada brīvdienas pavadīja Maldīvu salās, viesnīcā "Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi".

Foto: Ekrānuzņēmums no Instagram.com

Nakšņošana šajā viesnīcā maksā vairāk nekā 3000 eiro par vienu nakti.

Tikmēr Krievijas Valsts domes priekšsēdētāja vietnieka Aleksandra Žukova vedekla rudenī atpūtās Grieķijas Mikonas salā. Jaungada brīvdienas viņa pavadīja Bali.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram.com"

Gerasimova dēls ir ārzemēs, bet ne pēc Krievijas uzskatiem

"Insider" tomēr atrada vienu cilvēku no politiskās un militārās elites, kura tuvinieki dod priekšroku brīvdienām krievu okupētajā Krimā (arī ārzemes, bet, Kremļa vārdiem runājot, "patriotiski"). Tas ir ģenerālštāba vadītājs Valērijs Gerasimovs.

Viņa dēls Jevgeņijs dzīvo Ļeņina prospektā 103. 160 kvadrātmetru lielais dzīvoklis tika iegādāts 2020. gadā, bet nav zināms, uz kā vārda. "Rosreestr" izrakstā īpašnieka vārds ir paslēpts zem "Krievijas Federācija".

Kopā ar ģenerāļa dēlu dzīvo Aļena Gerasimova (dzimusi Manguševa). "Insider" atrada viņas kontu vietnē "VKontakte". Spriežot pēc fotogrāfijām Krievijas ģenerāļa vedeklas sociālā tīkla profilā, viņai patīk atpūsties Krimā. Kādā attēlā viņa ir tērpusies Aluštas viesnīcas "Porto Mare" peldmētelī.

Foto: Ekrānuzņēmums no Vkontakte
Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu