NATO sabiedrotie apsolījuši piegādāt Ukrainai smagākus un modernākus ieročus (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NATO karogs. Ilustratīvs foto.
NATO karogs. Ilustratīvs foto. Foto: Ints Kalnins / Reuters

NATO sabiedrotie sanāksmē Vācijā apsolīs piegādāt Ukrainai smagākus un modernākus ieročus, trešdien paziņojis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Galvenais vēstījums: būs lielāks atbalsts (..), smagāki ieroči un modernāki ieroči, jo šī ir cīņa par mūsu vērtībām," Pasaules ekonomikas forumā Davosā paziņoja Stoltenbergs.

NATO ģenerālsekretārs uzsvēra, ka steidzamība ir liela un laikam ir nozīme, kad runa ir par ieroču sūtīšanu uz Ukrainu.

"Ir ļoti bīstami par zemu novērtēt Krieviju," viņš piebilda.

"Viņi ir mobilizējuši vēl 200 000 karavīru. Prezidents [Vladimirs] Putins ir parādījis gribu vienkārši upurēt tūkstošiem un tūkstošiem jauno krievu karavīru," sacīja Stoltenbergs.

Arī Polijas prezidents Andžejs Duda norādīja, ka situācija ir steidzama.

"Frontes līnijā ir daudz krievu karavīru, un mēs baidāmies, ka viņi gatavojas jaunai ofensīvai, iespējams, pēc dažiem mēnešiem," sacīja Duda.

"Tāpēc ir ļoti svarīgi tagad nosūtīt Ukrainai papildu militāro atbalstu, īpaši modernākus tankus, īpaši modernas raķetes," uzsvēra Duda.

NATO 30 dalībvalstis un daži starptautiskie partneri piektdien Ramšteinas bāzē Vācijā tiksies ar Ukrainas sūtņiem. Sagaidāms, ka viņi apsolīs Ukrainai piegādāt vairāk ieroču.

Lielbritānija šonedēļ kļuva par pirmo NATO valsti, kas apsolīja piegādāt Ukrainai modernus Rietumos izstrādātus tankus, un uz Vāciju pieaug spiediens sekot Londonas piemēram.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu